Iklan Nuffnang (sila klik sini)

Followers

Rabu, September 05, 2012

Kesibukan Melanda Diri..

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, September 05, 2012 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Assalamualikum...W.B.T...

Hari ini 5 September Tahun 2012.. Awal bulan seperti biasa lah.. kerja ku sebagai orang bawahan..mengumpul report bulanan ladang2 yang bepuluh itu..nampak macam pekerja yang duduk dlm office beraircond (lebih melayu nya berpenghawadinggin) itu releks duduk saja atas kerusi empuk dan goyang kaki x merasa penat langsung.. tapi die x tahu yang pekerja seperti kami penat emosi, nak2 berada di bahagian kira2 menatap nombor2 sebesar semut angka ribuan itu.. kadang-kadang berpinor biji mata.. tangan lenguh usah kata lah..ada masa angka2 tu pun dah x boleh nak baca lagi dah.. balik umah kepala n badan sakit tak siapa sngka keje di dlm office sebenar nya lagi sakit badan dan emosi..aku betul2 sibuk dalam minggu ni dan minggu depan.nak siap kan consolidate dan bajet2 tuk tahun 2013.. kemudian akan sibuk dengan urusan family day... sebagai AJK masih lg org bawahan...

sebut sal family day rasa x sabar je.. sebab ni family day pertama aku kat company ni...pernyertaan pun ramai.. kira macam hadiah lah buat diri aku untuk minggu2 y sibuk ini akan berakhir dengan kegembiraan family day nanti.. aku juga harap dapat pulih kan hubunggan kami... insyaallah... jumpa di Bukit Gambang nanti yer office mate ku semua... buat officemate Nurul Shaida merangkap bespren di ofis SELAMAT PEGANTIN BARU... cantik kamu... hope akan kekal ke akhir hayat.. 

gigih aku siapkan post hari ini celcom y sgt lembab... sedih... bye...

Sabtu, Ogos 25, 2012

Lebaran yang semakin berlalu

Dicatat oleh mizct10 di Sabtu, Ogos 25, 2012 0 ulasan Pautan pada catatan ini

SALAM AIDILFITRI....

Lebaran ke 8,  Tahun ni raya y paling sedih... tak terungkap oleh kata-kata... aku sedar setiap yang berlaku memang ade hikmahnye.aku tahun ini ujian dari Allah,aku lalai sebelum ni.. sikap aku sendiri makin hari makin teruk.. sebelum ni aku x tau kesilapan aku.. dan aku tahu Allah menguji untuk aku buka mata aku..aku dah tekad x nak cari kesalahan die lagi.. sebab yang salah datang dari aku sendiri sebenarnye. aku harap perubahan ni akan kekal ke akhir hayat... amin..

kebahagian y aku harap kekal keakhir hayat.....

Mohd Amin Shahmi... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Syg n hubby...


 


Ahad, Februari 19, 2012

Rindu atau mainan perasaan je?

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Februari 19, 2012 3 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualikum.....

Dah berbulan2 aku tiggal kan blog sepi ni....memang tak ade langsung perasaan aku untuk menulis di sini... tapi sejak akhir2 ni ade sesuatu yang tersangat lah mengangu fikiran aku.

Entah kenape tiba2 aku teringat sangat dengan seorang lelaki yang pernah aku minat masa zaman skolah dulu...masa sekolah memang aku selalu tercari-cari dia dalam bas. memang kalau boleh aku nak jumpa die hari-hari.. tp tu cuma cinta monyet.. aku lah monyet tu...duk terhendap2 nak tengok die.. bodoh kan aku masa tu??? dan tersangat lah bodoh lagi aku tak penah pun bagi tau die sal aku suka kat die.. dan aku tak penah citer kat sape-sape pun.. sampai lah saat ni...

Dan boleh beberapa hari lepas aku mimpi kn die... tiba2 die muncul kat tempat keje aku dan cakap die suka kan aku... memang lah x logik mimpi aku ni... dan lepas pada mimpi tu hari2 aku terpikir sal die.. di sebab kan persaan aku y nak tau sangat hal die aku cari lah dalam facebook... akhir nye jumpa , tp x berani nak add die.. malu siot... die pun dah kahwin comel sgt bini die... and dah ade anak pun...

Em klu boleh memang aku nak sgt jumpa die... he..he.. angan-angan bodoh aku kan??? klu jumpa pe aku nak wat?? em... tak buat pe2 kot... sebab aku pun kene sedar diri juga yang aku pun dah kahwin ngan sorang laki jauh lagi hensome dari mamat y aku minat tu... n aku juga dah ade anak y lagi chomel dari anak die...

Dah la....  nak tido.. harap pas ni aku hanya mimpi kan en hubby ku tersayang sajo... ok....

c u next time....

Love..... ctiey..... (^_^)

Sabtu, Januari 07, 2012

My Lovely Family..

Dicatat oleh mizct10 di Sabtu, Januari 07, 2012 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Lame meninggal kan.............

Dicatat oleh mizct10 di Sabtu, Januari 07, 2012 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum...


Lama nye sy tinggalkn blog ni...
Langsung x berusik..
Mmg lepas ni nak bka buku baru n nak rajin kn diri jenguk2 sni...
 

kata ku..impian ku..harapan ku...segalanya dalam ingatan.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei