Iklan Nuffnang (sila klik sini)

Followers

Isnin, Disember 23, 2013

IKHLAS KAH AKU????

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Disember 23, 2013 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum. wbt...
bingkisan hari ni hanyalah untuk diri aku sndiri...

Sebut tentang Ikhlas ni mcm mudah je kita ungkapkan btul kan???
"Aku ikhlas maafkan kau..." senang kan??
tp knpa dalam hati masih ada dendam??
knpa susah nak lupa kan kesilapan org??
macam lah diri ni x pnah buat silap,
sedang kan perkara ni dah berlalu bertahun2 lama nye,
cukup lah pura,, cukup lah,,
org kata buang lah y keruh ambik lah y jernih,

tapi aku boleh maaf kan tapi x mampu nak lupa kan,
knpa??? knape??? sabab aku x ikhlas...
aku dah cuba tp makin aku cuba makin hati ku terguris,
knape keras sngt hati ni..knape dalam sgt luka ini???

Khamis, Disember 19, 2013

KERNA KU BERSEDIA...

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Disember 19, 2013 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Yup bila kita dah bersedia untuk sesuatu yang bakal mendatang,
kita akan dapat rasa kegembiraan dan keseronokan nye,

Sekarang kandungan aku 12 minggu dah,
makna nye dah 3 bulan pun,
Alhamdulillah, aku seronok,
xcited, semangat nak makan ubat,
x mcam y first dlu,
cuma y aku x boleh nak elakkan,
adalah alahan, biasa lah,
semua org pun rasa buka aku je,
teruk dengan x teruk je,
aku dlm ketegori yang x teruk pun,
tapi maybe aku kuat kot kali ni,
semoga sikecil di dalam ni sihat,
abg shahmi pun dah x sbr nak beradik,
(yer ke tidok..??)
he..he... peel nye bukan main skg,
smpi byk kali jg aku hilang sabar ngan perangai die,
tapi rs tu mmg lumrah budak bila nak dapat adik,
die cuma nak tarik perhatian je.
bukan nye ape sgt..

Isnin, Disember 16, 2013

""Di Luah Mati Emak Di Telan Mati Bapak""

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Disember 16, 2013 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Nak tahu x knapa aku suka post citer2 sedih dalam blog ni???
Sebab nye ni je lah tempat y aku mampu mengadu saat2 kecewa.

Em...nak kata kecewa sangat tu x de lah,
Tapi tiap kali tekenang nasib diri ni pedih sgt rasa kat dada ni,
Susah nak luah kan tapi tu lah yang aku rasa,

Rindu tapi x mampu nak ucapkan, Kasih tapi x mampu nak luahkan,
Tungu dan terus menunggu agar die kembali seperti dulu,

Rasa macam dah terlalu lama, tapi tiap tutur kata die aku x pnah lupa,
Setiap detik, Setiap saat, aku terkenang kan die,

Kanapa kami terpisah, mgkin sebab keadaan,
Mungkin sebab waktu, mungkin sebab kami x sehaluan,
Tapi sejauh mane pun terpisah darah kita tetap satu,
Dari keturunan yang sama,

Yang aku mohon agar Tuhan satu kan kami semula,
Sebab aku terlalu rindu saat bersama...

A@A

Rabu, Disember 04, 2013

Bah 2013, Balok Baru, Kuantan.

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Disember 04, 2013 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Selama 8 tahun lebih family aku tinggal di Balok Baru,
memang sepanjang tahun2 itu x pernah pun naik air di
kawasan perumahan kami ni, tp tu lah tahun ni dlm sejarah,
Balok Baru dilanda Bah.

selasa - 03/12/2013 aku balik dari kerja sekitar pukul 2 lebih 
sb banyak kawasan area kuantan dah di naiki air
itu pun selepas hujan turun tnpa henti selama 2 hari,
kebanyakan staff dah pulang nak tgk rumah masing2
yang dah di naiki air mcm, sungai isap, cendrawasih, indrapura,
aku pun klu ikot kan x nak blk lg tp ada sorg ag kawan aku ckp
klu x blk skg takut tak lepas blk sb byk jalan air dah naik..
dan dengar pulak org ckp malam ni air laut akan pasang.
blk dengan keadaan berdebar2 member tlg drivekn sb aku
memang x berani, smpai simpang masuk rumah kiri kanan jalan 
semua rumah y bawah bukit dah separuh tengelam,
alhamdulillah umah aku x ape2, tp rumah area blkang
semua dah tengelam, padang kedai, kesian sgt, 
tak lama pas tu elektrik pula terputus, suami blk dlm 
pkl 6 lebih kami pergi cari lilin, lilin pun macam goreng 
pisang panas, kami dapat lah sekotak lilin. bekal dengan 
sekotak lilin tu lah sepanjang mlm kami guna kan.

Hujan lebat tetap turun smpai tengah mlam, dan sekitar pukul 10
malam dengar jiran2 kluar dari rumah tgk air dah smpi garaj kereta
kat tepi rumah, jalan2 kluar dah x boleh lalu, rumah2 jiran sampi paras
pinggang, nasib lah umah kami tinggi sikit, tapi sepanjang malam lgsung 
x leh tido, duk kipas sikecil ku y kepanasan,

tp alhamdulillah pg tu dalam kol 6 lebih air dah surut agak nye air laut 
dah surut. syukur sgt.. tp kesian rumah2 y naik air, barang perabut,
kain baju.. tapi elektrik tetap x de, bekalan air pun terputus, handphone
tak de line, internet pun x de line, stasen minyak pun tutup, kami lgsung
tak tahu khabar berita dunia luar. mujur la makanan ada lg nak masak.

Isnin, Disember 02, 2013

Banjir 2013

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Disember 02, 2013 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Banjir dah kembali ke Kuantan.

he..he..he.. bleh ke wat ayat gtu??

Macam promosi hujun tahun jer.

hujan lebat dah beberapa hari dah...
banyak dah kawasan yang naik air kat Kuantan ni.
Pagi tadi bertarung nyawa nak sampai kat tempat keje..
(ceh ayat bertarung nyawa x leh bla..)
Petang kang nak bertarung kete meranduk air plak.
mintak2 lah selamat sampi kat rumah..
sok klu bleh nak suh hubby tar g keje.
x berani dah koi.

satu hal lagi risau kan anak kat umah tu..
jgn lah naik air balok baru..
td gerun tgk sungai punye lah besar nye air.
sampi kat tebing2 sungai dah. ngn arus deras nye.
(betul ke ayat aku ni??)
dah lah nak naik bypass x bleh bnjir dah kat jalan belakang...
blum tgk air laut bergelora lg..

nak mengeluh pun x bleh jg kan.
ni kan dugaan dari Allah.
dah lama sgt kita bersenang lenang dengan nikmat Nya.
skg Dia bg dugaan sepatut nya kita kene tempuh dengan kesabaran lah.
betul ke tidak..??
ingat time hujan2 ni doa2 kita di makbul kan..
byk2 lah berdoa yer... (6_6)
 

kata ku..impian ku..harapan ku...segalanya dalam ingatan.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei