Iklan Nuffnang (sila klik sini)

Followers

Isnin, Februari 28, 2011

bz memanjang..

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Februari 28, 2011 1 ulasan Pautan pada catatan ini
salam.. dah masuk bulan 3 dah kan.. sedar x sedar je.. tp tahun 2011 ni tahun bz rupa nye... dari bulan 1 smpai skang asyik bz je... nak join contest pun x smpat ag... em kecian aku kan...

Khamis, Februari 24, 2011

Tak Tau Nak Menghormati Solat Jumaat...

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Februari 24, 2011 6 ulasan Pautan pada catatan ini
    Bedasar kan tajuk ni.. pe perasaan korang sume sebagai umat Islam if ade bangsa lain y x tau nak menghormati Umat islam y sedang menunaikn kewajiban beribadat seperti solat jumaat ni?? mesti korang bengang kan..?? bkn aku nak kate semua org bukan islam tu x tau nak menghormati agama kita. ade juga y faham n menghormati masa kita beribadat. bahkan ade juga umat islam sndiri y tak reti nak hormat waktu2 solat ni..

    Ok berbalik pada tajuk.. sbnarnye aku nak menceritakan kejadian y baru je berlaku td.. kawan satu ofis ngn aku cite masa die g solat jumaat td. ade sebuah kete y di naiki oleh org bkan islam men"HON"kn kete die tnpa henti dari awal solat hingga habis solat jumaat. Cuba korang bayang kan bertapa bising n bingit nye telinga umat2 islam y tgh tunai kan solat tu?? dah la kete die btol2 sebelah dengan masjid. kwn saya sndiri mengaku y die x leh nak kusyuk n nak beri tumpuan ms solat. Rasa nak pecah gegendang telinga ni..

     Hari ni kan hari jumaat jadi rasa nye semua org sedia maklum lah kat Masjid Negeri ni mmg org ramai ngah menunaikan solat juamat. Mustahil lah kalau ade lagi org y tak tau.. masjid tu punye lah ramai org g.. dgn suara2 azan n kedengaran juga suara2 imam guna microphone kan. alasan die membunyikan hon tu sebab ade org blok kete die.. jadi die x leh kuar lah.. tu y die bunyikan hon suh org y blok kete die tu alih kan kete.. tp kalau ye pun melampau lah bunyikan hon tnpa henti tu. akibat nye ramai lah y bengang. slepas solat jumaat ramai jemaah masjid y mengerumuni kete tu.. dan terjadi lah kejadian di mane kete org bukan islam tu hampir2 di pecah kan sb org ramai marah dengan tindakan die tu. tp pemandu n penumpang kete tu x nak kuar dr kete. die cume merakam kn gmbar org y kat sekeliling kete die tu je.. agak nye nak jd kan bukti y die ni d gnggu ngn org islam. mgkin die nak wat report kot n cakap die tak bersalah..takut jadi isu perkauman plak pas ni...

    Tp ape pun alasan die korang rasa patut x die bunyi kn hon kete die y kuat tu tnpa henti smpai menganggu org tgh solat jumaat.???aku rasa x patut la. em mungkin akan masuk paper sok ni.. kita tggu sok ye.. ade x masuk dlm surat khabar...

_end_

Nak Join...!!!

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Februari 24, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
tau tak ku nak join pe??? nak join contest y di buat oleh cik pipiberlubang.. tp x de gmbr ar..em.. kene cari gmbar dlu.. bru leh join.. sape2 y berminat leh la ke blog di atas ye.. contest ni mmg menarik tau..

**:: makin hampir makin ku bedebar ::**

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Februari 24, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
   Hari ni 25 haribulan Feb 2011. tgl kurang sebulan lagi aku kan menerima kehadiran org baru dlm hidup aku.. bedebar2 je rasa.. perasaan y bercampur baur je. hu..hu

   Sbenar nye aku baru pas sarapan ni.. korang dah sarapan ke..? ri ni menu roti canai telur dgn air milo.. best tau.. aku jarang mkn roti canai sb x bape berminat.. tp kdg2 rs teringin jg.. nanti dah la nak kene pntang so pe2 y aku tringin nak mkn tu aku kene mkn lah..x gitu??

Rabu, Februari 23, 2011

Nape rasa sakit ni??

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Februari 23, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
em.. sakit la.. len macam je rasa.. nape ni????

**::Tido Malam Di Ganggu Nyamuk..::***

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Februari 23, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
    Pas tengok bola smlam terus gerak g umah emak ku.. sb mr. hubby keje mlm.. so aku terpaksa lah tido umah mak..masih takut lagi nak tido sorg2 kat rumah.. Masalah nye smlm aku asyik terjaga je.. tido x lena pun.. nyamuk byk sgt. Abis merah2 badan aku kene gigit nyamuk.. geram tol.. x tau datang dari mane nyamuk byk2 ni.. slalu aku tido umah mak x de pun nyamuk. cam mane smlam bleh byk plak. akibat nye pagi ni aku sgt mengantuk. rs nak terlelap je. dr dlm kete td dah. em.. cam mane nak wat keje dgn mata y layu ni..??o...tolong lah.. bg aku bantal satu....

Selasa, Februari 22, 2011

*****::::Sempat x Nak G Family Day hubby::::*****

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Februari 22, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
    Td En. Hubby col tye nak g tak family day tempat keje die.. mau aku x nak?? tye lagi.. tp masalah nye keadaan aku ni.. family day die wat 13 March kat Gambang Waterpark.. Dah dkt ngn due aku.. tah2 aku bersalin dulu. klu aku bersalin dulu makna nye aku kene tgl lah.. wa... x mow.. aku nak ikot... dah la nak g Terengganu kahwin sepupu Hubby aku pun x leh.. sebab jauh. bahaya plak.. wat nye tgh jalan aku sakit cm ne?? menyusah kn org len plak nanti.. Die sendiri pun x dpt cuti. aku tringin sgt nak berjalan kg suami aku.. tp slalu keadaan mesti x mengizin kan. kecian kan..

**Hujan di pagi hari**

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Februari 22, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
    Assalammualaikum..
    Salam satu Malaysia..

    pagi ni sejuk sgt. malas sungguh nak meninggal kan tempat tido. nak angkat kepala dari bantal pun syg je rs nye. biasalah hujan kan.. tp pagi ni hujan lebat sgt. takut jg aku memikirkn nak gerak g keje dlm hujan lebat2 ni.. maklum lah pagi2 ni jalan bz.. org sume nak cepat je. ade y nak g keje nak tar anak skolah nak berniaga, tp x pe y penting aku dah slamat smpai ofis dah.

    Semoga hari ni menjadi hari y indah dan ceria buat kita semua ok... Senyum.. (^_^)

Isnin, Februari 21, 2011

XTVT sepanjang bulan...part 3.

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Februari 21, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
    Part 3 plak... cam drama pun ade dah ni..saje mlas nak wat Entri panjang2 tu y wat 2,3 part tu.. x slah kan?? klu pnjag sgt nanti org mls nak tgk smpai habis plak.. baik wat ckit2 gni..

    Pada 12 februari bsday adik bongsu aku y manja Mohd Ashraf Naif y ke 10 tahun.. klu nak tahu dlu die asyik tye je bsday die bila.. slalu nye aku akan jawab cam ni " Adik mane ade hari jadi. kita org x tau adik lahir bila sb emak jumpa adik kat dpn umah.. ade org letak.. rasa2 nye adik ni anak india kot " he..he..kebetulan masa kecik2 dlu umah kami dkt ngan perkampungan India.. setiap kali die tye hari jadi die tu lah jwpan y kami slalu bri kan.. ade masa smpai nangis2 die kami wat gtu.. sje nak mengusik die kan manja. hari jadi y terbaru ni mak wat lah majlis kecil2 lan saje.ajak kwn2 skolah die 3,4 org.. bli kek sebiji..
sambut kat kedai mkn mak je.. saje nak menggmbira kn si manja itu.. sgt mengada kamu ye..




itu lah si manja ashraf.... buah hati kami...

    saya juga telah dapat jemputan Majlis perkahwinan shbat lama waktu skolah dlu.. die akan melansung kan perkahwinan pada 26 haribulan ni. tp kat Temerloh.. blum pasti lagi akan hadir atau pun x.. tp die beria kirim kan kad.. rasa bersalah plak klu x g.. sorry dik Thirah klu kak x dpat g. Semoga Thirah n bakal Suami berbahagian hingga ke akhir hayat ye...

surat y tlah melayang ke perkarangan umah ku.

ni lah kad undangan perkahwinan Athirah & Halim..
Selamat Pengantin Baru Dik...


XTVT sepanjang bulan...part 2.

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Februari 21, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
    Smbung lagi.. kali ni part 2 plak.. ade ke??? biar ar kn.. nak menggambarkan bertapa saya sungguh bz bulan ini..

    8 Februari & 9 Februari 2011 - Ke Agro Resort Semuji.. tujuan die untuk Bengkel IPAMIS.. sesambil makan angin..he..he. 2 hari kat sne. gmbar dlm bgkel x de.. cume ade gmbar resort saje.. cantik dr luar tp dlm belum tau.. klu nak tau g sendiri ye.. Agro resort semuji ni terletak di jalan gmbang. slah satu resort y berasas kat pertanian kat Malaysia ni.
Suasana di pagi hari..



salah satu resort


ni dlm bilik

sorry bersepah ckit..maklum lah dah nak blk.



ok.. balik dari bengkel tu dah petang.. smpai ofis kol 5 lebih.. en hubby dah tgu dah.. sb nak singgah klinik W.Y. Ho.. Nak scan si kecil dlm perut ku ini.. kat klinik ni bleh scan 4D tp org punye lah ramai.. sejam lebih juga aku tgu.. baby aku sngt pemalu..smpai kan doktor Ho tu kene scan 2 kali baru la nampak jelas wajah.. tu pun ckit je nanpak.. sb baby asyik tutup muka ngn tangan je.. y klakar nye.. tgh doktor tu duk pusing2 cari arah muka baby y jelas ckit tetiba anak ku ni menganga luas mulut die.. doktor tu ckp baby menguap. pe lah baby ni x snonoh tol. berat baby dah 2.2 kg.. ni lah gmbar y paling jelas.. y len sume x nampak..

 tgk hidung n bibir abah die.. mmg anak abah...


XTVT sepanjang bulan...part 1.

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Februari 21, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Pada awal bulan Februari ni.. x ingat dah bape haribulan kawan ku si Irah tlah slamat melahir kan cahaya mata pertama nye.. sgt comel.. baby boy.. nanti dah besar leh kawan ngan anak mama yer si comel..

Cahaya mata Irah..

Pada 03 februari (Cinese New Year) ke perkahwinan teman sekolah my hubby... kat felda neram 1.. dkt dgn umah mertua ku.. best ngat gulai die. lame x mkn gulai kawah kat kenduri...


on the way.. dlm kete..

Slamat pengantin baru shikin & suami.


oh..tembam nye aku



To be continue...

Hari ini y lambat..

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Februari 21, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
    Assalammualaikum...
    slamat pagi.. hari ni bgun lambat. kunci jam dah awal tp tak sedar plak.. tah bape kali bunyi pun aku xtau lah. nasib baik hubby ade leh tlg tar g keje..klu x mmg lewat la. org laki bwk kete lain ckit dr org pmpuan cam aku ni. klu aku dkt 45 minit  baru leh smpai ofis. tp td x smpai 1/2 jam pun dah smpai. bravo my hubby..he..he..

    Bulan ni mmg lari bajet ckit..ekonomi x stabil.. nak bli tayar kete(dah bli pun smlam), roadtax nak kene hidup kn.. nasib bek insurans x mati ag.. so x lah mahal sgt. nak stanby untuk bersalin ag..em.. byk nye benda nak bli.. pening memikir kan.

    em k lah.. nak wat keje dah..tata...

Aauummm cak....!!! :-)

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Februari 21, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hi.. Assalammualaikum...
lame nye x menjenguk blog ni.. dah bersawang pun. jom kemas2 ckit.. buang habuk2 jap..he..he.. minggu lepas mmg mggu y memenatkan.. keje berlambak2.. mujur lah hari ni dah berkurangan ckit.. syukur alhamdulillah.. semua nye berjalan lancar. baby pun sihat kat dlm tu. baru ni g scan 4D. dah tgk muka die cam sape..tp baby sgt pemalu.. x mow tunjuk baby girl or boy. lagi 4 mggu lebih je lagi. x sbr rasa nye.syg baby mama ni tau..emuah...(-_-)  tapi ade sesuatu y menyakit kan hati terjadi.. masuk ni dah kali ketiga saya kehilangan baju.. geram tol lah sape la yang jahat sgt sggup mencuri baju saya tu.. kali terakhir hilang pd mggu lepas.. dah la baju baru beli. baru pakai 2 kali je.. kurang asam tol lah... x mampu sgt dah ke nak bli baju...?? klu sy ni ahli sihir sy sumpah org y curi tu gatal2 sluruh badan pakai baju saya tu. baru padan muka. em.. ok sampai cni dlu.. nanti smbg lagi.. tata...

Ahad, Februari 06, 2011

Saya Sangat Sibuk..

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Februari 06, 2011 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Saya sgt bz skng. Akaun dah smpai.. sok nak g outstation.. pas tu nak smbung keje2 terbengkalai. pening kepala klu ade cuti awal bulan gni.. wa... tlong lah saya.. terpaksa menyepi kn diri dari dunia blog wat masa ini.. sekian terima kasih... (^_^)

Jumaat, Februari 04, 2011

Erin & Elia : 1st Combined Giveaway (FCG)

Dicatat oleh mizct10 di Jumaat, Februari 04, 2011 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Ini adalah "STICKY POST" smpai 4th Feb 2011. 
sila scroll ke bwah untuk latest entri.



SALAM... SLAMAT PAGI SEMUA..
Saya telah menjoin kan diri ke 1st Combined Giveaway (FCG)
Anjuran Cik ELia (GF KFCM) dan Family nye..
FCG ni adalah bertujuan berkongsi kegembiraan
MAlaysia sb dah menang SUZUKI AFF CUP...
Harimau Malaya mmg Best..!!!
Jom kite ramai2 memeriahkan FCG ni..
sape y berminat nak join juga silalah klik kat gmbar yer...
jgn malu2....(*,*)
Lagi ramai lg sronok..tp sblum join tu bace tol2 syarat2 nye yer..
takut nanti ade y x lengkap plak..
saya ni pun x pasti dah tol2 lengkap ke blum...
join jgn x join yer....

Selasa, Februari 01, 2011

foto terbaru....(-_-)

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Februari 01, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Date : 05 February 2011
Time : 12.30 pm
Location : Rumah bonda ku
Make up : Adik aku
Baju : Sdn Bhd..
Artis : ctie & mijie (kononnye..)
Motif up load pic : Saje suka suki..
(saya punye blog saya punye suka lah kan...he..he..)

kene g juga ke????

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Februari 01, 2011 4 ulasan Pautan pada catatan ini
hu..hu..hu... x mow g... xmow g... peyut ngah memboyot ni pun kene g kursus juga ke?? klu x g x leh ke?? dah la 2 ari plak tu...klu aku bersalin ms kursus tu cam ne?? sape nak smbut?? walau pun due lambat ag aku tetap juga risau. dah la aku x larat nak duk lame2.. comferm la ms kursus tu mesti duduk n dengar je. dari pagi smpai petang.. dah la kene tido sne. klu dekat2 ni je kn senang. leh aku balik hari. nanti kat resort tu aku sebilik ngn sape?? takut aku klu sorg2.. mintak2 lah bilik ngn dewan kursus tu dekat je.. x mow la jalan jauh2..
 

kata ku..impian ku..harapan ku...segalanya dalam ingatan.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei