Iklan Nuffnang (sila klik sini)

Followers

Ahad, Mac 20, 2011

Happy besday "emak"

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Mac 20, 2011 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Lama menyepi.. tak de mood nak menulis kat blog ni..
Entri hari ni untuk mak saya..
Hari ni 21/03/2011...
Hari ni lah ulang tahun kelahiran mak saya yang ke 43...
Selamat hari jadi mak.. semoga pnjang umur dan murah rezeki..
Terima kasih sebab lahir kan angah..
Jasa mu tak terbalas.. Love u so much mak..
Tunggu kelahiran cucu mak yang ke 3 ni..
kalau lahir hari ni leh same besday ngn wan die..
tapi masih belum ade tanda-tanda lagi...
sabar menanti...
Apa- apa pun.. SAYA SAYANG MAK SAYA......

Selasa, Mac 08, 2011

Kontraksi kah??

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Mac 08, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Rasa sakit je kat ari2.. nape ni?? nak bersalin dah ke??
tp sakit kejap2 je.. pas tu hilang.. risau plak..

Dia datang pulak dah..

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Mac 08, 2011 2 ulasan Pautan pada catatan ini
_Entry iklan saje...._


Time ni lah mata ni nak berair..
Dada ni nak sebak..

Ya Allah..
Tabah kan lah hati ni..


Wahai Angin duka
bertiup lah jauh dari hati ni..
Wahai Bayu sedih..
Berlalu lah tanpa singah di ruang hati ini...

(Em... x mow la.. xmow la sedih2....)

"Sape Kate Aku Tak Berdebar Weh....."

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Mac 08, 2011 4 ulasan Pautan pada catatan ini
     Salam pagi rabu... 09 haribulan March 2011 Bersamaan dengan 04 RabiulAwal 1432 Hijrah. Semoga hari ini menjadi hari yang penuh bermakna untuk semua ye.. kalau tgk dekat Babystrology.com kat sebelah ni tinggal lagi 17 hari je kan. ha... tu lah.. sape kate aku tak berdebar? berdebar sangat weh.. tapi di sebabkan kerja yang banyak ni aku tak de lah memikirkan sangat tentang due date yang dah makin hampir ni. kalau nak tau dah 2,3 hari dah aku terasa cam sakit2 kat bawah perut ni.. tp kejap je.. pas tu hilang.. mungkin dah dekat kot. aku risau sakit masa tengah drive je.cam semalam masa balik keje tetiba rasa tegang je kat perut. nasib bek takde pe2.. kalau ikut kan hati tak nak dah pergi keje. nak rehat je kat rumah sampai bersalin nanti.. Boleh tak bos?? "macam lah bos aku bace blog ni".. em.. sabar jer lah.. sabar untuk beberapa hari lagi ok.. ingat senang ke nak jadi ibu ni..? 9 bulan lebih duk usung perut kehulu hilir, kene jaga perasaan, kena tahan sakit, kene banyak sabar, pengorbanan tu tak tergambar tau.. sebab tu sebagai anak kita kene hargai ibu kita. susah payah die mengandung dan bertarung nyawa nak lahir kan kita. em.. MAK ANGAH SAYANG MAK...<3

Isnin, Mac 07, 2011

Jom Mula Keje...

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Mac 07, 2011 6 ulasan Pautan pada catatan ini
Nampak nye keje dah berlambak tas meja ni.. pe lagi.. kene buka mata luas2 le. jgn malas2. "selagi belum tutup mata, keje...keje...keje.....(^_^)

Khamis, Mac 03, 2011

***Up Date sebelum bz...****

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Mac 03, 2011 2 ulasan Pautan pada catatan ini
   Hari ni kandungan ku dah berusia 9 bulan dan 7 hari.. tinggal lagi 3 mggu lebih je lagi kalau ikot tarikh yang doktor bagi tu...Tapi ramai dah kawan- kawan satu ofis cakap dari keadaan fizikal aku ni dah tak lame aku nak bersalin. tak tau lah tu bila.. aku pun sedang menanti-nanti hari tu.. mungkin hari ni kot, mungkin esok kot, tau mungkin minggu depan. hanya Tuhan yang tau bila anak ku ini akan dapat melihat dunia ciptaan Yang Maha Esa ini..

   Kalau ikotkan hati aku dah tak larat nak ke tempat keje dah. Dah la kene drive sendiri sebab en Hubby keje shif dan tempat keje kami berlawanan arah. tempat keje suami ke perlabuhan dan tempat keje aku pulak ke bandar. em.rasa nak rehat je kat rumah.. tapi mengenangkan tanggungjawab aku kene terus kan juga kerja sampai anak lahir baru lah boleh bercuti panjang.

   Hari ni tiap kali anak aku menendang mesti aku rasa sakit kat pinggang, kat bawah perut pun rasa cam menyengat je ade masa-masa tu. mungkin kedudukan anak dah turun sikit kot. Malam ni ibu mertua ku nak wat kan air selusuh. untuk mudah bersalin nanti. Syukur sangat aku dapat ibu mertua yang baik dan penyayang. Dia banyak ambil berat sal aku cam mak aku sendiri dah. Suami aku pun jealous tau. mak die lagi sayang aku dari die.he..he.. nasib lah kn..: p

   Harap semua nya Allah permudahkan..Kawan-kawan semua doa kan tuk saya ye...(^_^) Kalau pas ni blog ni cam sunyi sikit makna nye saya dah bersalin lah tu ye.

Terlupa Sudah...

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Mac 03, 2011 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum...

Semalam balik keje singgah Pasaraya Eng HOng jap.. beli barang nak wat puding.. smpai umah je masak nasi dan terus semangat wat puding... Konon-konon nye nak bawak g keje lah hari ni... tapi semalam tido lewat tunggu En Hubby blk keje. nak tido dulu takut.. so berjaga lah sampai pukul 1.. alih-alih hari ni bangun lewat. cepat-cepat siap g keje, panas kan enjin kete terus gerak... smpai kat ofis baru teringat puding dalam peti lupa bawak... wa... cedih nye.. :-(..

Rabu, Mac 02, 2011

***Sape Ade Pertua Surutkan Bengkak Dikaki???***

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Mac 02, 2011 6 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalammualaikum...

    Nak citer sikit ni perkembangan terbaru tentang ibu mengandung yang semakin berkembang ni.. yang paling berkembang ialah peyut lah.. name pun dah prgnant kan.. tapi satu lagi yang saya risau ni sal perkembangan kaki ni.. dah cam kaki bigfoot dah ni.. bengkak cam orang yang kene penyakit gout je.. tapi tak sakit. cume kadang-kadang lenguh je.

    wahai ibu-ibu yang punya pengalaman ade kah kejadian ini biasa bagi orang-orang mengandung??? Cer citer.. cer citer.. My hubby sangat lah risau. kalau die risau tuan empunya diri ni ape tah lagi. Jiran ku cakap kaki bengkak sebab aku banyak buat keje..em.. banyak ke?? tak lah.. kat ofis aku duduk je. kadang- kadang je turun naik tangga.. balik umah masak. makan n tido.. tu je lah..

   em.. sape nak bagi nasihat tau pertua cam ne nak surutkan bengkak di kaki ku ini?? sila angkat keyboad tinggi2 ye.. pas tu turun kan balik dah tinggal kan nasihat  dan pertua anda di dalam ruangan komen di bawah..kerjasama anda sangat dihargai...Terima Lah Kasih saya ini.... (^_^)....

............

Selasa, Mac 01, 2011

"Segmen MDZ: Mari Bercerita Tentang Masa Depan"

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Mac 01, 2011 7 ulasan Pautan pada catatan ini


Tetiba jadi rajin join segmen ni.. pertama kali dlm dunia bloging ni saya join segmen gni...
ok segmen ni telah di anjur kan oleh MDZULHAIZER.
tajuk segmen adalah seperti di atas.. klu berminat sila klik kat gmbar ok..
Syarat2 nye kene nyatakan 3 perkara yang menjadi keutamaan atau impian pada masa akan datang dan ape usaha yang perlu dilakukan untuk mencapai impian itu...

Keutamaan atau impian saya pada masa akan datang ialah..:

Keutamaan yang pertama ialah anak yang bakal saya lahir kan dalam masa beberapa hari je lagi ni. impian saya agar dapat melindungi, membimbing dan mendidik anak ini supaya anak ini menjadi anak yang soleh, anak yang beriman, anak yang berjaya dalam pelajaran dan dapat menjadi perlindung saya sewaktu saya sudah tidak berupaya lagi suatu hari nanti. juga saya impinkan agar anak ini akan menjadi pengerat kasih sayang saya dgn suami..

Yang kedua impian saya adalah untuk memiliki rumah sendiri, hasil titik peluh sendiri. Mungkin sekarang belum berkemampuan lagi. tapi saya akan berusaha untuk kearah itu.. walau pun lambat lagi untuk mencapai impian tu tapi kalau tak de impian tak ade lah kenyataan kan??

Yang ketiga pada masa akan datang saya impikan akan menjadi seorang isteri y solehah. dan berharap kebahagian dalam rumah tgga.. bukan sekarang tak bahagian tp dugaan yang bersilih ganti seawal usia perkahwinan ni byak mengajar saya lebih memberi tumpuan untuk rumah tgga..

ok..dah siap
 saya nak tag:

Contest Dulu Lain Sekarang Lain

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Mac 01, 2011 6 ulasan Pautan pada catatan ini
 Assalamualaikum...Selamat Pagi.. Hari ini dengan penuh semangat kesukanan nye nak join contest y di anjur kan oleh Cik pipiberlubang.. sape2 y berminat nak join juga sila ke link y di beri ye.. kat sane ade tertulis syarat2 pernyertaan.. sila bace tol2 supaya penyertaan anda tidak di tolak.. Slamat mencuba..

Bannernye... 
DARI SEGI UMUR

Gambar y ku pertaruhkan.

Saya nak join y dari segi umur... gambar y dulu tu.. ms skolah tadika..dlm umur 6 tahun rasa nye.kanak2 riang gtu. he..he.. klakar kan.. ngn rambut y kembang n muka poyo konon2 comel padahal...hu..hu...
Gambar sekarang dalam tahun 2010..dah prgnant 6 bulan kot masa ni.. bkal jadi ibu.. bkan kanak2 riang lagi ok...Ade beza x??? korang nilai la sndiri yer.. itu sahajor...


Org y saya nak tag ialah..:

........
 

kata ku..impian ku..harapan ku...segalanya dalam ingatan.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei