Iklan Nuffnang (sila klik sini)

Followers

Ahad, Januari 30, 2011

~geram~

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Januari 30, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
~geram....sakit hati......~

Khamis, Januari 27, 2011

Barang Anak ku..

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Januari 27, 2011 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Nape lah lambat sgt nak kol 5.15 ni... x sbr nak blk.. sok dah cuti...leh rehat sepanjang hari...he..he.. ahad plak dah ade plan nak g shopping mopping..tp bkan untuk aku... untuk org y kat dlm ni... bertuah sungguh tiap2 bulan bli brg die je... brg mama die ni dah lame x bli... cian kn.. hubby ku pun dah aply cuti n dah lulus pun.. bkn slalu dpt kuar ngn suami aku hujung2 mggu...maklum lah die keje shif kn.. nak bli barang anak kat mane ye?? y murah n sume ade.. aku x larat nak g jalan2 byk tempat.. klu bleh nak g stu tmpat je bli kat stu n trus blk..em..rs cam nak g carefour kat ECM.. sb org kate ade offer kat ctu.. tp ECM tu besar ngat penat juga bleh nak naik ke carefour tu...hai dlu sblum kahwin 2,3 pasar raya sgup tawaf dlm sehari tu. skg ni cukup malas.. bkn mls tp x larat. ini pun xlarat sebab ngah membuyung ni.klu x larat je klu bab menyopping ni...

Doa Harian..

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Januari 27, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam Hari Jumaat... hari ni nak kongsi berberapa doa. sy ambil dari harian metro.. mari lah kita same2 berdoa yer...

Doa memohon kempunan daripada Allah:
" Ya Allah, Kami telah menzalimi diri kami sendiri dan sekiranya Engkau tidak mengapuni kami, nescaya masuklah kami ke dalam golongan mereka yang rugi." (Surah al-a'raf ayat 23)

Doa keluar rumah agar mendapat perlindungan Allah atas harta benda dan keluarga.:
"Dengan nama Allah (dalam keadaan) aku menyerah diri kepada Allah, tidak ada daya dan upaya (dalam segala urasan) melainkan dengan Allah jua.

Doa mohon ketetapan iman.:
"Wahai Tuhanku, berikan kepadaku iman yang kuat dan keyakinan yang tidak lagi dipengaruhi kekufuran dan berikanlah kepada ku rahmat yang dengan dia aku mencapai kemuliaan dari kemuliaan-Mu di dunia dan akhirat."

Doa mengelak ganguan syaitan.:
"Aku berlindung kepada Allah Yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui, daripada ganguan syaitan yang terkuruk, tipuan, bisikan dan godaannya,"

Doa mendapat kebahagiaan dunia dan akhirat.:
"Ya Allah, anugerahilah kami kebaikan di dunia dan kebaikan di akhirat serta lindungilah kami daripada seksaan api neraka," (Surah Al-Baqarah ayat 201)

Rabu, Januari 26, 2011

sudah 31 mggu & 5 hari...

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Januari 26, 2011 2 ulasan Pautan pada catatan ini
salam....
merujuk tajuk di atas..
cewah... cam surat rasmi plak...he..he..
x lah cume nak ingat kan diri ini...
y anak dlm kndungan sudah 31 mggu 5 hari...
tgl lagi 8 mggu 2 hari..bersamaan 2 bulan lg..
berdebar nye lah aku rasa..
mlm tadi kaki aku plak cam kene krem.
org2 tua kate "tersentak menkarung".
x tau lah nape org ckp gtu..
sakit nye tuhan je y tau.. x leh nak gerak lgsung...
smpai skng pun masih sakit lagi..
buku lali aku pun nampak cam bengkak je...
mak kate tu mmg biasa klu dh dekat2 nak bersalin..
ble dah rasa sndiri susah payah mgndung ni
bru lah tau perngorbanan sorg ibu tu sgt lah besar..
so sygi lah ibu kita slagi die masih ade....

Ahad, Januari 23, 2011

Pi Dinner di Zanith Hotel

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Januari 23, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Gambar2 masa pi dinner mgu lepas..
kat zenith hotel, bandar putra......
sian hubby ku makan sorg2 kat umah
best la juga g dinner kat cni..
tp Hotel baru..byk ag kekurangan.
khabar nye majlis kami bru majlis y kedua kat hotel tu..
patut la pun...
he..he..
pe pun... Layaannn....

kat tmpat pendaftaraan pun nak bergmbar...
ambil no cabutan bertuah kat cni.. no aku 36...
tak bertuah pun no tu...cedih...:-(

makin mengembang....

kat luar dewan.. sblum acara bermula..
sorry x de red carpet ok.... 

 di dlm dewan.. tp acara x mula ag...

 tgu nak makan...chinese food yer..
ambil mood raya cina...

sabar ye.. kita mkn same2 pas ni...he..he..

saje...saje.....

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Januari 23, 2011 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalammualaikum...
Lame nye x update blog ni...
Bkn sebab malas ye...
Tp tersgt lah sibuk ngn keje2 harian...
Hari ni pun masih sibuk lagi
Tp sempat jg curi ms skit mengintai ke blog ni..
Pe y menarik ye miggu ni???
x de kot...
Cam mgu2 y biasa saje..
Bila lah nak jadi luar biasa ni??
em....baby dlm perut ni asyik gerak2 je..
dah nak kuar ke??? blum cukup masa lagi lah syg...
lagi beberapa minggu lagi...
sabar ye...sila kluar on time ok...
supaya mama dah cukup bersedia..
he..he.. x pe ke aku ckp cam tu??
dgr ke tak lah die..
btul ke sikap ibu ms mengandung ni
bleh mempengaruhi anak dlm kndungan??
maksud nye klu aku slalu menangis ms hamil.
nanti anak aku kuat menangis bila dah lahir???
btul ke??? btul ke???
jgn lah jadi gtu...
mmg x di nafi kn lagi.
spnjg hamil ni kerap btul aku menangis..
jiwa aku snsetif sgt.. serba x kene je..
kdg2 rs cm stress pun ade jg..
dugaan plak menimpa2.
kdg2 rs diri ni x cukup kuat nak tempuhi..
tp demi anak dlm ni aku gagahi jg.
anak ni je y kongsi suka duka aku.
ade ms aku tgh menangis die cam menendang2 je dr dlm.
x tau pe y cuba die nak sampai kn..
tp gerakan tu wat aku tenang sekejap.
wat aku hayati stiap gerakan die..
terusik jg dihati.. mgkin die nak pujuk aku kot..
entah la.. mgkin hanya tggapan aku je kot...
hanya Allah yang tahu...

Khamis, Januari 13, 2011

Rumah siput y unik

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Januari 13, 2011 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Kan best klu ade umah cam gni...
comel sgt kn...
Rumah siput ni terletak di Mexico City..
dan tlah di design kn oleh Javier Senosiain..

ni pandangan dr luar rumah cam kulit siput kat pantai tu...


ni bilik tido...sgt suka..he..he..


ni bhgian dlm umah...ade tga n hiasan daun2 gtu..


ni pun same.. xtau lah daun tol ke daun tipu je...


ni sudah tentu lah dapur nye.. x nampak periuk tu..


ni lak ruang tamu..comel n simple...

so cam ne???
berminat x umah cam gni???
klu minat sila lah buat sndiri ye..he..he..
sb aku pun x tau umah ni brape jutan kos nye..


Rabu, Januari 12, 2011

jom cuci mata jap....

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Januari 12, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
sume gmbar2 ni cantik2 tau...
di ambil dari..
"2009 National Geographic top 35 photos"
tapi kat cni ade 15 je..
x leh nak masuk kan sume..
byk sgt...
suka tgk gmbar2 alam semula jadi...
tenang, indah, n menakjubkan...
jom tgk jom....
















kdg2 terpikir plak cam ne lah die org leh ambik gmbar2 cam ni kan...
tp sume ni anugerah ciptaan Allah kan..
bersyukur kita punyai alam y indah cam ni...




Ragam si kecil...

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Januari 12, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
kelakarkan bila tgk telatah anak2 kecil ni..
macam2 ragam nye...
jom kita kongsi gmbar2 si kecil ni...
*gmbar dr email sahabat*
ni mgkin sebab buas sgt ni tdo...


ala cian nye mgntuk sgt...ngah mkn pun leh tdo..

x tau lah nak ckp pe....hu..hu.. jgn melepas sudah..

sofa si kecil... ikot dan je nak landing..


kecik2 dah pndai buli org..

kene serang ngn burung...he..he...
comel......(^,^)


Khas buat yang begelar Suami tau bakal suami..

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Januari 12, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Dengar lah....baca lah... fahami lah.....
Isi hati si isteri... *copy paste dari email y di hantar oleh sorg sahabat*

Wahai suami....
Jika seorg isteri menangis dihadapanmu, itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi...
Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..
Jika kau membiarkan dia pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yg dulu, selamanya!
Seorang isteri tidak akan menangis dgn mudah, kecuali di depan org yg sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dgn mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu, dia akan menurunkan rasa EGOnya.
Wahai suami2..

Jika seorang isteri pernah menangis krnmu, peganglah tangannya dgn penuh pengertian. Krna dia adalah org yg akan tetap bersama sepanjang hidupmu disaat kau susah tau senang...
Wahai suami2..

Jika seorang isteri menangis krnmu, tolong jgn mensia2 kan air mata nya. Mgkn krn keputusanmu, kau mrosak kehidupannya.
Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis krnmu. Lihatlah jauh kedlm matanya. Dptkah kau rasakan SAKIT yang dirasakannya krnamu ?


                                                                                                                                                                 

Pada hari penciptaan PEREMPUAN. MALAIKAT bertanya kepada TUHAN

" Apakah keistimewaan dari ciptaanMU ini ? " Lalu DIA menjawab
"Ada banyak KEISTIMEWAAN yang dimiliki oleh ciptaanKU ini"..

Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat.

TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..

SENYUMAN'nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya.


PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..

Dia TERHARU,Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya...

Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN'nya. .

Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN.., Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..

TiTiSAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal..."

...Apa itu Yaa TUHAN ??
Bahwa "Betapa, BERHARGAnya dia"...

  

Isnin, Januari 10, 2011

Aku anggap sebagai janji..

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Januari 10, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Walau pun hanye sebuah lagu..
tp bg aku ade makna dlm setiap bait2 ayat ni..
kata si dia ni luahan hati nye..
pas sume dugaan y kami terima baru2 ni..
aku akn anggap ni sbgai janji die..
aku harap janji ni y die akan pertahankan smpai bila2..
Kami hanya manusia biasa y tak terlepas dari dugaan Allah.
Aku terima seada nya...

CUMA KAMU - KANGEN BAND.

Bila nanti ada yang mencintaiku
Tak akan pernah aku menerimanya
Dan bila nanti datang bidadari
Tak akan pernah hatiku kan ku beri

Karna kamu wanita yang telah ku pilih
Cuma kamu penjaga hati ini
Karna kamu wanita yang telah ku pilih
Ku mohon jangan pergi

Jadilah wanita yang ku puja
Untuk selama-lamanya
Jadilah wanita yang sempurna
Selama kau bernyawa

Ahad, Januari 09, 2011

Rasa cam bola...

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Januari 09, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Tau kenapa aku cakap rasa cam bola???
sb kejap kene sepak g sane...kejap kene sepak g sni...
geram tol rasa hari ni... aku kene uruskan satu masalah..
x mow ckp masalah pe...
tp aku geram ngan org y x pndai nak wat keje sndiri..
n suka menyusah kan org cam aku ni....
dah la hujan.. parking kete plak susah gler nak cari...

Mula2 aku kene g "tempat A"
org kat "tempat A" ni suh g "Pejabat B" dlu..
pastu aku pun g la "Pejabat B" punye lah lme tgu.. Kat Kaunter x de org..
tetiba dtg sorg staf die ckp pegawai bertugas x de suh dtg kol 10..
ms tu dlm kol 9 lebih...Aku pun g lah minum air jap kat kantin die
kol 10 aku g blk kat Pejabat B..
Smpai kat pejabat tu Pegawai y bertugas tu x de pun lgi..
ade sorg staf y lain (pmpuan 1) dtg tye aku nak pe..
Aku dah terang kan dah stu2.. die pun tye staf stu lagi (pmpuan 2)..
Pmpuan 2 ni tetiba suh aku g Pejabat C plak dah.
dah lah die tak faham kan dlu pe mslah aku...
aku tye die skali lagi knpe aku kene g Pejabat C nye.. die kate mmg mcm tu...
gler tol.. pejabat C tu pye lah jauh..
dah la pejabat C tu x de kene mengena pun ngn urusan aku ni.. 
Aku kol Tempat A td tye tol2 sbnar nye aku kene g mane...
Terang2 org y kat Tempat A tu ckp aku x payah g Pejabat C pun..
Masalah aku bleh uruskan kat Pejabat B je..
Ngan perasaan nak marah aku g blk tye staf (pmpuan 2) td..
Punye lah bodoh muka si staf td wat slamber je bg borang kat aku suh aku isi..
gler... td nape suh aku g tmpat lain...????
Klu dah pemalas tu ckp je lah...menyusah kan org tau x...
pas aku dah isi borang n g cari tmpat fotostat nye.
kehulu kehilir dlm hujan cam org gler dah aku ni..
siap sume aku g blk nak tar borang pegawai y bertugas tu dah ade..
aku bg borang kat die die tgk ic aku.
die tye td die org x ckp ke klu ic alamat lain kene wat pengesahan dlu..
aku ckp lah x de pun.. alih2 die suh aku blk dlu.. nanti dtg lagi smula..

Ya Allah ingat aku ni ape??
dah suh aku g merata tempat tetiba suh aku blk plak dah..
ingat suka2 aku nak buang masa cam ni je. lgsung x dpt pe..
gler sungguh.... aku pun ade keje lain bkn nak mengadap die je...
kenapa lah x leh nak wat keje die tol2..
dapat gaji buta je masing2...
aku sgt sakit hati n geram skg ni....!!!!!!!!!
nasib bek lah aku ni waras lagi klu x lame dah aku maki org y keje kat stu..
Bleh aku buang masa 4 jam cam tu je..dah lah penat.. dah la aku ni tgh sarat...
serik dah aku nak berurusan ngn pejabat ni.....

Khamis, Januari 06, 2011

kecewa...

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Januari 06, 2011 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Bohong kalau aku kate aku ngah gembira skang...
hati ni sgt sadis n kecewa..
x yah lah cite kat sini...
x sesuai.. biar lah di simpan di sudut hati je...
smoga sok ade cahaya....

Isnin, Januari 03, 2011

Wahai Mata...

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Januari 03, 2011 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Wahai mata jgn lah kau di buai mimpi lagi..
x cukup kah masa kau di rehat kan smlam..
aku sgt memerlukan kau waktu ni..
tlg lah bersemangat ckit..
banyak ag keje y aku nak lakukan menggunakan kau.
wahai mata ..
jgn lah asyik terpejam saje.....

he..he...
motif?? saje nak bg tau...
aku sgt lah mengantuk ni...
mata ni asyik nak terlelap je..
padahal smlm dah puas dah tdo..
dari kol 10 tdo smpai 6.30..
tp masih mengantuk lagi..
pe sal ni????

 (gmbar mata : tiada kene mengena dgn y hidup atau meninggal dunia hanya ehsan google)

Ahad, Januari 02, 2011

Mood keje di Tahun Baru...

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Januari 02, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hari ni first day keje dlm tahun ni...
konon nye ngan semangat baru lah...
tp hampeh....msh no mood..
bkn pe tgk ramai ngat y cuti..
tu yang x de mood tu..
hari ni kan skolah buka.. jd ramai y ambik cuti..
nak urus kn persekolahan anak2..
aku ni anak masih dlm peyut ag.

cakap sal keje ni aku msh lagi menunggu..
menunggu pengesahan aku dlm jawatan..
udah nak masuk 10 bulan dah..
tp masih blum ag dapat tahu..
harap diri ni x bosan menanti dan terus menanti..
teringgin juga nak jadi suri rumah sepenuh masa.
tp keadaan blum mengizin kan..
nak tggu gaji hubby den udah mencapai 10 riban.
baru lah aku benti.. he..he.. mgkin ke???
na mungkin rasa nye..

Tahun ni aku bakal jadi 'MAMA'
tgl 83 hari lagi klu tgk kat lilypie tu..
pejam celik pejam celik
dah nak masuk 7 bulan usia kandungan ni..
cam x percaya je kan..

tahun 2010 y lalu byk tol kenangan y aku x leh lupakan..
harap tahun 2011 ni akan akan lebih bermakna.
harap dapat memperbaiki kehidupan aku..
harap dapat membetulkan kesilapan aku dulu..

Bloglist Istimewa untuk Blogger Baru

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Januari 02, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini

saya blogger baru gak.. maka menjoin kan diri..
sape2 y berminat.. y rasa blog die masih hijau ag..
y follower die masih kureng dari 300 lagi cam saya ni....
sila lah ke ahsfantasy
dan ikot lah syarat2 y diberikan..
saya nak tag..:


Tetiba Dapat Award..

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Januari 02, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Asslammualaikum...


Selamat Pagi...Hari ni buka blog tetiba terima satu award..
Beautiful blog award.
First time dapat..sronok2...
Meacih kat cik amy cayunk.. untuk award y comei ni.

Ni nak jawab tag nye plak...

1.Berikan 1 nickname saya...(pemberi award)
   Amisae, (mama shin chan)

2.Why??
    Sb masa skolah dlu kami family shin chan.. amy lah mama nye..
    (jgn marah amy..)

3.Ucapan untuk pemberi award..
   Semoga maju jaya...He..he.. ucupan skema cam cogan kata skolah plak..
   Cayunk n lindu amy sokmo.(~_~)

4.Listkan artis/band yg korang minat..
   Klu artis zizan n Lisa kot..klu band byk n brubah2...

5.Mengetag dan memberikan award kepada..
   a)Dik Dayah
   b)Cik Nana

itu sajo lah...meacih....
 

kata ku..impian ku..harapan ku...segalanya dalam ingatan.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei