Iklan Nuffnang (sila klik sini)

Followers

Rabu, Disember 29, 2010

Ha..!!! Dah Banjir?????

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Disember 29, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Huh.. g keje pagi tadi kene u-turn blk..
sb jalan y slalu aku ikot tu dah d naiki air..
Maksud nye dah banjir la..
takut lah aku nak lalu,takut kg enjin kete mati plak..
ade lah paras lutut kot air tu..
lagi pun aku tgk sume kete pusing aku pun ikut lah..
nasib bek ade jalan lain.. klu x de, x g keje lah aku jawab nye.

Malam smlm hujan lebat sgt, dgn ribut petir nye..
Nasib baik ade adik2 aku teman kan..
Aku ni jenis penakut jg..lemah smgat siot dengar petir bunyi kuat2..
Pagi td g keje pun dlm ketakutan..
Mana x nye hujan mencurah2 tas cermin kete..
Punye lah lebat nye..x bape nampak dah jalan.
Sampi je ofis lega je rasa..
Pas ni nak kene berjuang untuk balik plak..
Hujan pun x berhenti lagi kat luar tu..
Doa kan aku slamat sampai ke rumah blk nanti..
Amin..........

Team Harimau Malaya The Best.

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Disember 29, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Xperlu kot nak ckp byk2 lagi dah..
yang pasti Piala AFF Suzuki Cup 2010 milik Malaysia.
Tahniah Pasukan Malaysia..
Tahniah Mohd Safee Mohd Sali sb dapat gelaran penjaring terbanyak.
Tahniah untuk sume permain atas usaha keras korang sume..
Wlu pun muda2 lagi tp berjaya menbuahkan hasil..
Ms depan Bola Sepak Malaysia di tangan korang pas ni..
semoga cerah masa depan bola sepak kita.
Pas ni semangat balik nak tgk bola pas dah bertahun2 melupakan..
Tp bg aku aset utama ialah penjaga gol kita..


Khairul Fahmi Che Mat..
Kalau x de dia mmg susah rasa nye Malaysia nak menang..
Memang ade skil tersendiri cara die jaga gawang Malaysia..

ape pun sok dpt cuti.. he..he..
TQ Harimau Malaya sb dapatkn cuti utk kami....
Lama dah x dpat cuti free gni..
Meacih PM..(~_~) <3

Khamis, Disember 23, 2010

Adik Manja Ku Sayang...

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Disember 23, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam...
Hari ni nak cerita tentang adik bongsu ku...Kira adik manja kluarga kami lah.. Dlu masa kecik2 die ni putih n chubby.Ramai lah y geram ngan die.. Buas bukan main lagi. Klu naik kete bulat die habis sume org die lggar nye. Tp tu dlu.. Skrang umur die dah 9 tahun. Dah bertambah2 lah chubby nye. Tp dah gelap. kulit dah hitam sgt.. sb suka main panas. Die ni bdn besar tp hati kecik.. Pntg silap sikit nak merajuk saje keje nye..


Ni pic die nangis sb kecik je hal nye.. sticker pada kasut die tercabut.. tu pun nak nangis beria.. tgk lah perut die.. berlapis2 kalah dah perut ku... tapi walau pun die gemuk die aktif.. xpenah duk diam. berlari sana, berlari sini.. main bola ke ape die lah org nye..

Ni kat tepi pantai dgn kakak kesygan die.. aku lah tu..he2.
Masa ni dahi die berjahit sb kene hempap dgn tgga lipat y besi..
Kesian ngat kat die.. darah byk kluar.. aku x sggup nak tgk smpi aku y nangis beria..
klu nak tahu adik aku ni mmg byk sgt parut.. kat dahi dah 2 kali..
satu kene bucu katil ms main kejar2 ngn akak die.satu lg kene tgga.
hidung tu pnah kene hempap dgn singki. sb ms kecik suka sgt bergayut pd singki..
mata penah tercucuk kayu..urat mata ade y putus rs nye.. nasib baik lah x de pe2.
kat kepala bape kali dah luka jatuh basikal. lengan pun smpai skang ade lagi parut..
mmg nakal n buas..Tapi kami sekeluarga mmg syg ngat kat die..
die lah pghibur hati.. ble dah kahwin n x duk skali ngan die. kdg2 rindu juga ngn telatah die.
kata2 die slalu buat kami ketawa.ade je cerita die.. ade je soalan die..
skang aku dah mengandung. die dah x leh nak manja2 dah lah ngn aku..
penah die ckap klu aku dpat anak nanti die nak buli anak aku...
he..he.. dengki lah tu.. walau pun angah dah ade anak nanti angah tetap syg adik tau..
adik tetap adik manja angah y paling nakal.. he..he..
Ni lah adik bongsu kluarga kami  "MUHAMMAD ASHRAF NAIF" (^_^)

Rabu, Disember 22, 2010

Menu semalam mmg best..

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Disember 22, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Tetiba teringin sgt nak mkn Gulai lemak ikan keli..
memandangkn emak bz terpaksa lah wat sndiri..
malas lah nak menyusah kan mak..
blk keje smlam g pasar raya jaya gading..
slalu byk ikan keli kat ctu..
tp smlm bleh x de plak..
org Myamar y keje kat ctu ckap x smpai lagi...
ikan patin je y ade..
em hampa ngat rasa..
tetiba cam teringat y setiap hari rabu
ade pasar malam kn kat balok..
pas dah bli barang2 lain.
aku ngn suami pun gerak lah g pasar malam jap..
sampai kat simpang balok tu tgk x de pun payung2 pasar mlm..
x de pasar malam ke?? tgk kereta byk parking kat luar tu..
kami pun tgk kat dlm ckit.. rupa nye pasar malam dah tukar tempat..
dah wat kat dlm ckit..punye lah jauh kene jalan kaki ke tmpat ikan..
smpai melecek kaki aku..susah payah aku nak cari ikan keli ni..
pas tu nak cari santan plak dah abis.. terpaksa lah pkai santan kotak je..
x pe lah janji leh mkn gulai lemak ikan keli..
ciap masak dkt kol 9 dah.. tp best tau.. wlau pun x de org puji..
tp tercapai juga hasrat hati nak mkn..he..he..

Selasa, Disember 21, 2010

Nape x puas hati lagi ni....???

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Disember 21, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Asyik bertukar je kan..
mesti pening dah org y dtg blog ni...
kejap2 berubah.. kejap2 berubah..
bukan pe.. x jumpa lagi y tol2 berkenan..
tu y asyik tukar tu..
em..menyesal plak tukar smlm...
klu x mesti x srabut gni..

Isnin, Disember 20, 2010

Tetiba tukar Template

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Disember 20, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam...
Tetiba je rasa jemu ngan blog tu....
Jalan punye jalan tp xjumpa2 template y berkenan..
Akhir skali dapat y ni je...
Udah d tukar pun...
Em.... Tp masih lagi rasa x puas ati..
Nak tak nak kene guna juga lah..
Sb dah tukar pun..
Wat sementara ni begini lah rupa blog saya...

Sabtu, Disember 18, 2010

Hujan Oh... Hujan....(~___~)

Dicatat oleh mizct10 di Sabtu, Disember 18, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini

"Hujan oh hujan,
Kenape engkau turun,
macam mane aku x turun,
katak panggil aku,
katak panggil aku,"


"Katak oh katak,
Kenape panggil hujan,
Macam mane aku tak panggil,
Ular nak makan aku,
Ular nak makan aku."
..
..
..
Mesti biasa dah dengar lagu ni kan..?? ms kecik2 dlu klu ade majlis akhir tahun x nyanyi lagu ni xsah.. aku pun pnah wat persembahan nyanyi lagu ni. klu x silap ms darjah stu ke darjah dua..ade y kene pakai topeng katak la, ular lah, bangau lah, yang jadi kayu api ngn nasi pun ade.. klakar tol ms tu..

Bagus juga lagu ni tau. pengenalan untuk blajar sains.. Rantaian makanan.. bangau makan ikan lah..
lembu makan rumput lah.. ular makan katak lah..

Dari subuh tadi hujan lebat ngat.. skang kat luar pun masih hujan lagi. tp dah x bape lebat dah lah.. mesti katak panggil hujan malam tadi ni.. sb tu hujan turun pagi ni.. he..he.. tp tol ke hujan turun sb katak y panggil?? ape punye soalan dah.. skang ni kan musim hujan sb tu lah hari2 hujan turun katak x panggil pun hujan turun juga...Sejuk2 cam ni rasa malas je nak wat pe2.. klu tarik slimut sambung tdow balik best juga ni... he..he.. bini sape lah prgai gni ni...??

Teringat zaman kecik2 dlu. klu dah 2,3 hari hujan turun x benti2, bgun pagi2 mesti jenguk kat tingkap dlu.
nak tgk air dah naik smpai depan umah ke blum.. masa tu umah dekat ngn sungai.. klu hujan dah 2,3 hari tak benti air sungai cepat lah naik.penah smpai depan tgga rumah air naik.. nasib baik umah tas bukit so tak pernah lah tenggelam. cume susah lah nak gerak g mane2 sb keliling rumah dah banjir..

Yang seronok nye time tu hari2 leh main air..biasalah budak2 kan.x ingat dah bahaya ke ape.. seronok main rakit.kehulu kehilir duk bawak rakit tu... slalu nye klu banjir dlm seminggu baru air surut. itu pun kalau hujan berhenti lah.. klu x berhenti mau dkt dua minggu. kebaikan masa banjir ni x payah bli lauk.. hari2 dpt ikan klu tahan jaring. bukan sikit2 dapat.. smpai makan x abis lah spnjang banjir tu..beras ke gula ke.. mmg dah sedia awl2 dah. bli byk skali bekalan sepanjang musim hujan tu.

Tapi lagi byk keburukan die dari kebaikan nye.. Arus air kan deras tersangat lah bahaya. slalu klu nak main air tu mesti atuk teman. x brani nak g sorg2. mana tau tenggelam ke lemas ke. paras air bukan nye sikit2 klu umur 7,8 tahun ni mmg lapus lah kepala. lagi stu takut binatang berbisa cam ular ke.. mmg bayak ngat time bnjir ni.. beberape kali juga lah penah lekat kat jaring.. penah juga ular sawa naik atas rumah. takut kan..
y rugi nye kebanyak binatang peliharaan byk lah terkorban ayam,itik, kerbau.. sedih juga. klu x tenggelam kene penyakit pas air dah surut..kecian kan...



Ok lah dah tau musim hujan ni rajin2 lah bwk payung ye klu nak g mana2. kate org sedia kan payung sebelum hujan.. takut kang basah plak. nanti x pasal2 plak demam..

Sampai sni dlu lah yer...

Assalammualaikum.......

25 Tentang / Pasal Aku....

Dicatat oleh mizct10 di Sabtu, Disember 18, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam...Selamat tgh hari y mendung...

Entri kali ni aku wat sebab telah di tag oleh adik sepupu suami ku.. iaitu cik dayah
Byk tol kan.. smpai 25 lak tu...
Dengan penat lelah n titik peluh ku maka terhasil lah entri ni...

Tapi ade syarat n peraturan nye.. ni kat bwh ni syarat nye..

RULE :
once you have been tagged,
you are supposed to write a note with 25 random,
things, facts or goal about you.
at the end, choose 25 people to be tagged.
you have to tagged the person who tagged you.
if i tag you, its because i want to know more about you.

Ini lah 25 tentang ku...
.
.
.
.
.
.    Sudah berkahwin dgn Mohd Norhasmizi B. Mohd Saiddi pada 28 May 2010 (tarikh di ijab kabul).. Die merupakan sepupu kepada org y rajin tag aku ni...

    Berbintang Taurus lahir pada 14 May 1987. Pada pagi khamis selepas subuh. skang dah berumur 23 tahun.. muda belia lagi lah kan..

    Bakal jadi ibu..skarang sedang hamil 6 bulan lebih..tgl lagi 3 bulan je lagi.. x sabar nak tgk zuriat ku sendiri..

    Ade 6 org adik beradik.. 3 lelaki 3 permpuan tapi hanya aku ngn abg je y satu mak satu ayah. lagi 4 org lain ayah. abg dah kahwin n ade 2 org ank y comel2..y paling bongsu skang dlm darjah 3.. aku anak y no2.. 'kak ngah'.

    Pernah blajar di 5 buah skolah..sekolah y pertama S.K. Sanggang. dari prasekolah smpai drjah 4. sekolah y kedua S.K. Seri Songsang, smpai darjah 6. yang ketiga S.M.K. Temerloh, yang keempat S.M.K. Beserah. tapi 3 bulan je skolah kat cni.. x bape serasi.. yang last skali S.M.K Sri bahagia..

    Masa kecil tgl dgn atuk.. dari lahir sampai umur 10 tahun.tgl ngn atuk sb mak n abah berpisah..ms kecik2 ingat atuk tu ayah kita sb pggl die ayah.rupa2 nye ayah kepada ayah..he..he..sgt manja ngn atuk dlu.. rindu sgt ngn die sb die lah org y paling syg n ambil berat sal aku.. skang die pun dah x de.. tp knangn ngn die tetap terpahat di hati ni..tetiba rasa sedih...tringat kn die...(-_-)

    Kampung asal.. Kg Darat Senayan, Sanggang, Temerloh Pahang.. kat ctu lah terletak nye tapak rumah atuk aku dlu.. tp rumah tu dah runtuh, kwsn rumah pun dah semak samun. cam hutan dah.. x tau lah ade jalan ag x nak masuk stu. dah lame sgt tglkn tmpat tu..org pun dah x de duk kat ctu. cume tgl kebun2 getah n kebun2 buah je dah..lame2 sok org pun lupa dah ade nye kg tu kot...

   Mempunyai 34 org sepupu..dari kluarga blah abh je 34 tu tau.. wlu pun abh ade 5 bradik je tp anak2 punye lah ramai. ayah we ade 9 org anak, ayah ngah ade 10 org anak, pok de ade 9 org anak, abah sempat 2 org je dan cik ade 4 org.. cukup x 34?? ramai kn.. sepupu2 pun ramai y dah kahwin n ade ank..klu nak kira suami isteri die org blum tambah anak2 die org ag stakat 3,4 konopi tuk kenduri ni muat untuk sdara mara aku je la..

    Seorg y panas baran.. angin satu badan.. sifat ni waris dari pok de aku kot..x yah ckp byk naik tgn terus..tp aku xde lah smpai nak pukul2 org stkat tendang kerusi meja n baling henset tu dah biasa lah kot.
tah bape byk dah brg aku pecahkn kat umah ni.he..he...susah lah nak ubah perangai ni.. kene mandi bunga bru ok kot.

    Mudah jemu.. terutamanye klu bab2 menunggu org ni.. mmg aku x leh.. klu org tgu aku xpe..he..he.

   Mudah terasa hati..sensitif sgt lah konon nye..klu dah trasa ati tu mesti wat diam n xmow bercakap.. nak2 klu org y ska sgt bergurau x bertempat tu.. mmg x bape ska..

    Slalu menangis tgk cite hindustan..biasalah nama pun dah sensitif kn..klu tgk2 cite sedih ni mmg aku x leh.. wlu pun ade org ramai time tu air mata tetap mengalir. kdg2 smpai terbwk2 je. kat pangung wayang pun penah menangis juga.. tp x ingat dah citer pe ms tu.. nsib bek lah gelap kn.. org x nampak..

    Tersangat lah penakut.. aku x kan tgk citer2 y berunsur seram n menyeram kn.. klu tgk mesti dkt sebulan aku x lelap tido. mesti terbayang2 je.

    Suka baca novel.. hobi aku ms zaman skolah.. slalu sorok2 bace dlm kelas. takut kantoi ngn cikgu nanti kene rampas plak.. pembekal novel time tu cik maswati..rindu die.. die mmg berlambak novel kat umah. maklum lah akak die keje kedai buku ms tu.. sb tu die slalu beli.. pntg ade novel baru.. x ingat dah bape byk novel y aku pernah bace.skang dah xde masa nak bace novel dah...

    Teringin nak mata cam mak.. klu nak tau mak aku anak mata die warne coklat hazel.. cantik x payah nak pakai kanta lekap dah. tp sayang aku x mewarisi mata tu.. dengki juga kat adik aku wani n amirul coz mata die ikot mata mak.. nak2 wani tu. mata die punye lah cntik ramai org x percaya y tu mata y asal bkn pakai kanta lekap.. tp x pe lah aku tetap bersyukur ngn pe y dah Allah anugerah kan pada aku.

    Teringin nak bercuti kat Pulau Langkawi tau Pulau Tioman. kalau bleh nak g bercuti ngn suami, sb tak pnah ag bercuti jauh2 ngn suami sejak kahwin.. x tau lah bila leh g.. tgu suami ku dpt cuti n dapat bonus.. he..he.. b keje rajin2 yer. nanti bwk syg g jalan2..dpt g pulau perhentian pun x pe dah..

    Bekerja di LKPP Corporation (sebuah anak syarikat Lembaga Kemajuan Pengusahaan Pertanian Negeri Pahang).. sebagai kerani kewangan je.. masih dlm tempoh percubaan. punye lah lame nak tgu bleh comferm..

    Bercita2 nak buka butik pengantin. minat nak hias pelamin, minat wat brg2 hantaran. klu ade rezeki klu ade bajet mmg akn tunai kan jg impian ni. wlu pun 10 tahun dr skarang...

    Mabuk pentas.. pelik x?? org mabuk laut.. aku plak mabuk pentas.. x lah sbnar nye aku gugup n takut klu tas pentas ni. rasa cam org y kat bwh tu sume nak gelak kn aku je.. klu nak bercakap depan org ramai pun aku gugup. rasa lemah je lutut ni..kdg2 rasa cam nak muntah pun ade..

    Suka makanan y pedas2... terutamanye smbal tumis n gulai lemak cili api.. memang aku suka sgt lah. nak2 y masak tu mak aku. y paling aku suka masakan mak aku gulai lemak ikan keli @ ikan haruan.. sedap gler tmbah 2,3 kali pun x pe..

    Suka matapelajaran matematik ms skolah dlu..benci matapelajaran B.I. slalu ponteng klas B.I. nakal tol lah ms tu.nasib bek lah SPM B.I. masih lulus..

    Masa kecil perangai cam lelaki. sb berkawan ngn abang je. sepupu2 plak ramai y lelaki.. rambut x pnah pnjang pun.sebiji cam tom boy lah.. ikot abang cari ikan laga dlm paya lah, mandi sungai lah, pnjat pokok lah sume mainan budak laki je. tp ms dah drjah 4 dah brubah dah sikit2 ke arah kewanitaan..

    Pernah gagal bercinta 3 kali.. suami ni cinta y ke 4 lah.. tp cinta ni akn kekal ke akhir hayat.. insyaallah.. doa kan je lah y terbaik buat kami.. Love U my hubby.

    X pandai bergaul dgn org baru... sgt susah nak mulakn persahabatan. malu kot.. x reti nak mulakn perbualan. cam skang dah 9 bulan keje kat pejabat tp y stu tgkat je y aku knal sepenuh nye. tgkat lain hanye kenal name je. org len x tau lah sedar x aku ade keje kat situ ke tak..

    X ska pakai baju kurung. dari kecik ag aku mmg x berminat nak pakai bju kurung. tp sb terpaksa pkai uniform skolah bju kurung kene lah pakai juga.skang ni pun keje kene pkai bju kurung juga so kene lah pakai wlu pun berat hati..dah la bju kurung aku x byk ade bape helai je..

.
.
.
Ini jelah y termampu aku wat tuk entri ni..cukup x yah 25?? xtau dah nak tmbah pe.. ni pun puas dah nak siap kan.. dgn broadband tah mcm pe tah.. yang pntg dah siap.. org y aku nak tag ialah :

cik amy
cik nanae
Dairi Bonda
cik puan kina
si gadis kampung
kak erna
kak ainnoraini

ni jelah lah org y aku tag.. x tau dah nak tag sape..

 

Isnin, Disember 13, 2010

Memaafkan buat ku tenang

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Disember 13, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini

kalau ikut kan aku mmg susah nak memaafkan kesilapan org..
tp kali ini memaafkan adalah jalan yg terbaik..
walau pun hati ni terluka.. walau pun 2,3 hari ni hidup ni hiba..
kemaafan je lah yang bleh wat aku tenang..
aku sedar setiap manusia ni tak sempurna..
tak lari dari melakukan kesilapan..
aku pun bukan nya sempurna sgt pada mata org lain..
mgkin atas kesilapan ini wat aku buka mata supaya berhati2 lepas ni..
tapi memaafkan bukan bermaksud aku akn lupa kan sume y trjadi..
pedih tu tetap terasa..luka tu tetap ade...

Sunyi Sangat..(-_-)

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Disember 13, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Tetiba rasa hidup ni sunyi jer..
Rasa sayu..rasa hiba...
Tak tahu lah kenapa..
kadang2 air mata ni jadi terlalu mudah menitis..

Pagi ni saja jalan2 kat bloger len
mana tau ade y mghibur kan hati
dan tersinggah lah di blog TeratakIndah..
kisah di tulis oleh pemilik blog ttg seekor kucing..
comel kucing tu..sape y nak tgk bleh la ke link beliau kat atas tu..

Rasa terdetik plak di hati ni..
"kalau lah aku ade seekor kucing y comel cam tu
kn seronok.." tringin nak bela kucing plak..
dlu masa kecik2 pun suka ngat kucing. tp
arwah atuk byk bela burung.
burung terkukur, burung merbuk, burung merbah..
sb tu die x ska klu sy nak bele kucing..
takut makan burung2 die tu..
hajat nak memiliki kucing terbantut disitu..

Tapi skang hajat tu cam kembali lagi..
org kata klu kita bela binatang hati kita akan tenang..
yerlah binatang ni kn berzikir..
kucing pun sama binatang y menghiburkan.
lagi satu kucing ni manja. dan binatang yang setia..
selain pada comel kalau kita jaga elok2
kucing ni akan sayang kat kita..

Insyaallah klu di izin kan sy nak cari seekor anak kucing..
klu ade sape2 nak bg pun bleh jg..
janji y kecil lagi..anak kucing bkn bapak kucing..

Jom kita cuci mata tgk pic2 miow y comel2 ni..
gmbar y di search kat google...







cute kan...tenang je rasa bila kita tgh telatah kucing2 ni..

Ahad, Disember 12, 2010

Tuhan beri ku kekuatan..

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Disember 12, 2010 6 ulasan Pautan pada catatan ini


Tak tau nak tulis pe.. mood sentap gler...
Entah lah... susah nak cakap..
Harap ade lagi sisa2 kekuatan dlm diri ni..
supaya leh tabah menempuh dugaan y Allah turun kan..
tak minta pun hidup kaya raya.
tak minta pun hidup mewah..
cume harap kan pasangan y setia..
tu pun dah cukup bahagia rasa nye...
kenape ye manusia ni tak penah bersyukur ngn ape yg die ade??
tak penah redo ngn ape y Tuhan anugerah kan..
aku letih sgt...time2 cam ni... suka dgr lagu ni...
moga ade lah y cube mengerti...
"Siapa sebenar nye aku padamu???"
tlg lah bagi jawapan....

"Cuba kau dengar cuba kau cuba
diam bila ku cuba tuk berbicara dengan kamu
pernahkah kau ada bila ku perlu
tuk meluahkan rasa hati
dan bila kau bersuara setia ku mendengar
agar tenang kau merasa

Siapa
sebenarnya aku padamu??
mungkin sama dengan teman lain
yang bisa kau buat begitu

Dan bila
tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…
padamu...

Cuba kau lihat cuba kau cuba
renung ke mata aku bila ku kaku melihatmu
pernahkah kau ada bila ku perlu
tuk menyatakan rasa sakit dalam diri
Dan bila kau perlu setia ku menunggu
agar senang kau merasa

Siapa
sebenarnya aku padamu??
mungkin sama dengan teman lain
yang bisa kau buat begitu
 
Dan bila
tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu...

Maafkan kerana aku tak pernah
terlintas tuk menulis pada mu
salahkan ku
tak mungkin lagi aku meminta
untuk kau mendengar..
untuk kau melihat ke mataku"

Rabu, Disember 08, 2010

Jalan-jalan jumpa kawan...

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Disember 08, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Sebenar nye lama dah x jumpa kawan ni...
last jumpa die dtg masa saya kahwin dlu...
rindu ngat kat die... x tau lah die rindu x kat kita ni...
kwan ngn die dari form4 ag..
dlu sblum kenal die ni sombong skit..
mementang lah kita ni budak baru..
die wat dek jer...ms tu die jd penolong ketua kelas..
tu yang blagak gler tu..
pas tu dah knal rapat ngn die mmg sronok ngat..
dah lah klakar.. suka ngat myakat org..
nak2 kwn sbelah die...slalu jadi mgsa..
sabtu baru ni die dtg kuantan..
sempat lah jumpa die wlu pun x smpai stgh jam...
jadi lah kan... ini lah die si nanae....

















rindu zaman skolah dlu...
rindu jg kat amy bucuk , ain kuning, ned,
hafiz @ harry potter, fariz, adam, sume lah....
rasa nak blk smula zaman skolah...
tp dah terlambat...
sweet memory....

Ahad, Disember 05, 2010

Alahai Broadband...

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Disember 05, 2010 5 ulasan Pautan pada catatan ini
sakit hati sgt dgn broadband ni..
bayar tiap2 bulan tp jrg2 je boleh guna..
itu pun lembab yang teramat sgt..
geram sgt dah rasa nye,
ikot kan hati rasa nak campak kedinding je..
tlg lah celcom perbaiki taraf line broadband ni..

Khamis, Disember 02, 2010

CONTEST MATA PALING MENAWAN

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Disember 02, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Contest mata paling menawan.. menawan ke?? walau pun mata ku x menawan mane tp tetiba je tgk entry dari LAMAN CONTENG MISS LELAYANG rasa cam berminat plak..he..he..
yang empunye contest ni of coz lah x lain x bukan MISS LELAYANG sendiri..
menang ke kalah ke blakang kira.. yang penting rs hati untuk memasuki contest ini bgtu berkobar2.

rasa nye dlm pic ni kot mata ku bleh di kata kan menawan.. rasa2 je lah.. x tau lah pe kate korangkn..
ni asli tau x de adit2 yer..he..he.. (-_-)

menawan x????
Dalm contest ni ade soalan y berbunyi bergini..:
Kenapa anda rasa mata anda menawan???

   Saya rasa mata saya menawan kerana saiz mata saya sesuai kot dgn muka saya.x terlalu kecil n tak terlalu besar. mgkin suami sy terpikat kat saya dari mata ni jg kot.suami ckp dari mata saya pun dia boleh tahu ape isi hati saya. mata saya ni boleh mentafsirkan yang saya ni tgh marah or tgh gembira..tu saja sebab knapa mata saya menawan sekian terima kasih..

boleh ke cam ni???
maaf la sy bru first time join contest xde pengalaman lgsg.....




NO SMOKING...!!!!!!

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Disember 02, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini














Geram kan bila cakap sal rokok ni..
x tahu lah ape kelebihan nye sampai kan
ramai sgt y jadi perokok tegar nya..
termasuk lah my hubby..
dah macam2 cara dah kerajaan wat kampen
anti merokok tp cam x berkesan juga..
byg kan lah kalau berjalan kat bandar ni
berlambak lg org merokok x kira kecik besar,
same je... yang tak tahan tu perempuan pun
ade y tanpa segan silu merokok dikhalayak ramai..
Padahal nye satu dunia tahu pe keburukan
merokok ni kan...macam2 penyakit dtg dari rokok tu..
Saya plak jenis mmg x tahan dengan bau rokok ni.
Lemas rasa.. nak2 klu hubby ku merokok dlm kete..
penah jg bgaduh sal rokok ni ngn die..
tp kita ckp cam ne pun die macam tu jg..
x de nye nak berhenti.. makin teruk ade lah...
dah lah rokok mahal skang RM10 sekotak..
Sebulan dekat RM300 habis untuk rokok saje..
baik bg kat saya leh juga bli benda lain y lagi berfaedah..
Letih tau nak membebel kat suami sal rokok ni..
naik berbuih dah mulut ni.. agak nye biar kita merokok
sekali ngan die baru die pikir kot nak benti..

"plz lah dear.. Stop smoking.. I am pregnant now.." (-_-)

STOP SMOKING....!!!!!!

Rabu, Disember 01, 2010

Teringin Sangat Nak Bercuti...

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Disember 01, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam slamat pagi sume...
tetiba rasa nak g makan angin je..
kan sronok klu musim2 cuti skolah ni g bercuti..
walau pun x de anak skolah..
tp slalu klu musim hujung tahun ni mmg ramai
org kat pusat2 peranginan..
org kate lagi ramai lagi meriah kn..
lama dah x g jalan2..
ingat sebelum dapat anak ni tringin lah nak
bercuti ngan suami.. jalan2 tepi pantai ke..
holiday kat pulau ke..x yah yang jauh2..
yang dekat2 ni pun dah ok dah..
nanti dah ade anak susah plak..
tp tu lah masa n keadaan tol2 x mengizin kan..
sedih juga.. apa kan daya...
tgk je lah gambar ni sbgai pengubat luka..
mane lah tau ade y kecian nak bg pakej percutian kan..
he..he...

Selasa, November 30, 2010

Topik Pagi Ni Di Radio Era.

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, November 30, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Pagi ni mood mmg kureng ckit...ade je y x kene...
on the way ke tempat keje tu bka lah radie era...
aku ni bkan lah jenis y setia ngat nak dengar satu radio je
klu dalam kete tu mesti nak tukar2 chanel. pg ni topik kat era cam best je.. sal cuti tahunan..maklum lah skang ni kan dah hujung tahun..
DJ era Pak Nil, Ray n Hanif klu x silap lah..
sb aku ni bkn kenal sgt DJ2 ni..Pak Nil tu aku knal lah.memang menghibur kan lah.. dgr cara Pak Nill layan org2 col sronok rasa..macam2 kerenah ade..Ade y cuti byk lagi.. ade y cuti lgsung dah habis.. aznil plak suka wat lawak2 die..x membosan kn langsung.. dr muka aku y ngah mencuka tu sudah kembali ceria..he..he..
sebut sal cuti ni.. korang sume byk ag ke cuti??? aku lgsung x de cuti.. sb aku ni budak baru y x comferm ag.. so mmg x layak de cuti tahunan..sedih kan....Tp x pe.. Tahun depan aku leh cuti 2 bulan.. he..he..
ms tu duk lah puas2 kat umah...

Shoping Time!!!!

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, November 30, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam...Selamat malam sume...
walau pun broadband teramat lah lembab ada ala2
siput je bergerak tp aku tetap nak meneruskan
menghapdate blog ini....
he..he..
tersangat lah xcited nye nak upload pic brg2 baby...
setelah sekian lame tgu nak shoping brg anak ku..
akhir nye masa itu telah tiba..
walau pun x byk mane brg y aku tlah bli tp
tetap rasa seronok y teramat sangat..
cume bli ckit2 je dlu sb baby lambat ag nak kluarnye..
best sgt smpai x tau nak bli ape dlu..
dan akhir nye ini lah brg2 yg berjaya aku n suami bli...



baju 5 pasang, tuala n sarung tangan n kaki,
x tau lagi anak laki tau perempuan so kami bli lah
warna y pelbagai.. xkesah jenama pe pun janji murah
n nampak cute...



ni baju y aku paling suka comei sgt.. tp besar ckit..
x pe lah nanti anak ku dah 3 tau 4 bulan bleh la pkai..



tuala dan kain untuk bedung. aku saje cari y leh tutup kepala
nanti snang..


lampin dan kain barut.. skang dah ade barut y lekat je..
xpayah nak ikat2 guna tali dah.. lg senang kan..



ni lah sume nye untuk sesi berbelanja kali ini..
insyaallah bulan depan leh bli lagi..
tp x mow bli byk2 sgt.. sb baby ni slalu nye
cepat membesar kan..nanti bli byk2 pakai sekejap je.
ble dah besar ckit dah x muat dah..
syg pulak membazir...
bli skadar y termampu je..berjimat cermat tu kan
amalan y baik.he..he...

Isnin, November 29, 2010

Membeli

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, November 29, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Hari jumaat biasalah masa rehat lebih panjang dari biasa..
kat ofis aku rehat dari pukul 12.30 hingga 2.45..
slalu nye time rehat cam ni aku akn bersiar lah
untuk mengabis kan masa rehat tu..
jumaat baru ni aku jalan2 kat Kuantan Parade..
masuk lah kat satu kedai buku ni..
ingat nak teman member je sb die nak cari buku ape aku x ingat dah..
sampai je dalam tu aku terpandang lah buku ni....















Baik aku beli kan.. bleh juga usha2 nama anak..
yer lah nak bagi nama anak ni bukan bleh pakai letak je..
cam nak bg nama kucing..kene lah tau maksud die juga..
lgpun buku ni bkan mahal sgt pun..
pastu aku nampak lah plak buku ni...















Doa dan wirid untuk ibu2 mengandung...
sgt sesuai untuk aku kan..aku dah bace juga lah sikit2..
tp baru mukasurat 1&2 je..he..he..
nanti kene baca lagi.. lagi kerap lg bagus...
klu nak membentuk anak ni mmg kene dari dalam perut ag...
skang ni sume die tgh belajar.. ble kuar nanti die praktikan lah..
sb tu org mengandung ni tingkah laku n perbuatan sume kene jg..
cam pesan org tua2 lah.. itu x bleh... ini x bleh...
sume nye bersebab...klu perbuatan y x elok sume kene jauh kan..
takut anak nanti mengikut.. aku ni satu je lagi y x leh nak kawal..
panas baran x bertempat..
dlm sehari tu ade je y aku nak naik angin.. x tau lah knape..
nasib baik suami aku tu sabar je slalu...
harap2 anak nanti ikut die.. x mudah nak marah n mengamuk....

kasih ke akhir hayat..

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, November 29, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Metro depan hari ni...klik sini
sedih sgt aku baca...


 Ajal maut sume ditgn Tuhan..sekelip mata je Die nak ambil nyawa kita..
baru je beberapa minit hantar isteri kat tempat keje di hempap tunggul pokok
yang dah reput kat tepi jalan..
tgk gmbar tu isteri die mencium mayat suami y berlumuran darah
sebak sgt aku rasa. meratapi permergian insan tersayang.. 
Dalam keadaan y tak di sangkakn..
Aku mohon sgt pada Allah lindungi lah org2 y aku kasihi.
aku takut insan2 y aku syg pergi tanpa sempat aku mohon ampun
atas sume kesilapan aku...


Ahad, November 28, 2010

Bakul Baby.

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, November 28, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..
Selamat Pagi...
Saya sekarang tengah mencari bakul untuk baby...
puas dah jalan-jalan ngn suami semalam.
tapi sume kedai yang kami pergi tak de jual.
em.. kat mane yer ade jual bakul tu...
tadi search pic bakul tu dlm google...
ni lah rupa bentuk nye.....

















sape2 yang tau tlg ler bagi tau saye ye...
tq....





Khamis, November 25, 2010

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, November 25, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Aku nak sangat tgk citer ni...
tapi masa betul2 tak mengizin kan..
maklum lah suami aku cuti dia tak sama dengan aku..
aku sabtu ahad dia pulak keje shif. hari off tak tentu..
selalu kalau die off aku keje..
Aku suka mengikuti filem ni...
walau pun tak ikot dari awal2 dlu tapi rasa nye kebanyakan filem die aku dah tengok.
memang tak membosankan.. dan memang sesuai sangat dengan jiwa aku ni..

Filem Harry Potter & Deathly Hallows
ni merupan siri yang ke7 dan mgkin siri yang terakhir..
sedih aku dengar...tp filem ni ade 2 part..
harap harap penulis siri novel filem ni JK Rowling akan
menyambung tulisan beliau supaya aku boleh tgk lagi filem Harry Potter ni...
aku suka sangat dengan pelokon utama die Daniel Radcliffe sebagai Harry Potter..
dari die kecil sampai lah dah besar ni.. ms die kecil2 dulu comel sgt kan..

ni kalau tak silap filem yang pertama...
ble dah besar sekarang ni masih cute lagi...


dua lagi pelakon tu ron & hermione
dilakonkan oleh Rupert Grint & Emma Watson

yang ni watak paling jahat sekali dalam cite ni.. name die Voldemort
x tau sape yang lakon kan watak ni.. 
he..he...


tak tahu lagi bila lah boleh tengok cite ni..
masih menunggu dan menunggu...

Rabu, November 24, 2010

Diri ku Yang Semakin Mngembang.

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, November 24, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Entri kali ni saje nak bagi tau tentang diri ku yang dah semakin membesar...
baju2 banyak dah tak muat.. seluar lagi lah... sehelai dua je yang boleh pakai..
semalam timbang dah mencecah 55 kg...
tak penah pun berat aku lebih dari 50 kg sebelum ni...
lagi 4 bulan je lagi..
lepas tu boleh lah mengecil kan balik diri ini...

ini lah saiz ku wat masa ini...
mgkin akan bertambah lagi...

hu..hu...
mummy chubby....

Gambar2 Di Hari Raya Aidil Adha.

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, November 24, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Walau pun Adil Adha dah lame berlalu
tp disebabkan beberapa masalah teknikal
baru hari ini dapat masukkan gambar2 ni.

di rumah akak ipar ku kg tg belengu..

di rumah Ude.. kg Desa Murni Temerloh.
adik2 sepupu ramai kat belakang tu.

chubby nye muka ku...

Ni pic adik aku yop tengah menunjukkan bakat nye.
maklumlah make up artis wanabe...

tenyeh yop...jgn x tenyeh...

ramai tunggu giliran kat blakang tu..
dia makeup2 org, dia sendiri tak mandi n tak siap2 lagi..
orang sume dah nak g erak beraya die tak mandi lagi...
kecian...
ni lah hasil nye... masih byk lagi kene belajar ni...
tak pe lah baru sem 1..

aku org pertama siap...he...he...

Seronok sgt beraya kat kg... first time bawa suami beraya kat kg aku..
Temerloh Pahang..jarang2 boleh berkumpul ramai2..
tapi syg gambar ramai2 x sempat nak ambik..
insyaallah kalau berkesempatan berkumpul ramai2 lagi..
nak ambik gambar banyak-banyak...

 

kata ku..impian ku..harapan ku...segalanya dalam ingatan.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei