Iklan Nuffnang (sila klik sini)

Followers

Khamis, September 30, 2010

susah nye lah....

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, September 30, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
nape la susah ngat aku nak blajar bwk kete ni...
x pandai2 lg...
em...cam ne lah nak bg mudah pandai ni..
klu cam ni lambat lah bru leh lesen ni...
ctmiz10

Selasa, September 28, 2010

bes nye mkn free...

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, September 28, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
hari ni ade jamuan hari raya kat tempat keje ku...
baru siap mkn ni..
kenyang nye lah..
mcam2 mknan ade..
ade laksa johor,satay,nasi tomato,lemang,
ketupat daun palas,rendang,nasi impit...
dan mcm2 lg lah...
aku try mkn laksa johor...
sblum ni mmg x penah rasa pun..
biasa mkn laksa lemak n laksa pinang je..
bleh tahan lah juga sedap nye..
satay pun sedap...
klu ikot kn sume aku nak rasa...
tp segan pun ade..
org ramai tu...
mmg best kn klu selalu ade jamuan cam ni..
leh kumpul ramai...borak2 sambil mkn...
mengeratkn silatulrahim gtu...
LKPP corporatian pas ni wat lg yer..
he..he...he....

Ahad, September 19, 2010

nape asyik sedih jer...???/

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, September 19, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
aku pelik lah ngan perangai aku akhir2 ni...
asyik pikir perkara y sedih2 je..
kdg2 tetiba je air mata mgalir...
pelik kn...
ke mood raya masih ade..???
klu dlm mood raya nape aku nak sedih plak nye..
sb x jumpa abah kot...
tp aku ade kol abah..
kat along pun aku dah minta maaf..
die pun dah maaf kn aku...
em...
entah lah knape ye ngan aku ni..
ke ade perkara buruk nak jadi kat aku???
nauzubillah...
jauh kn lah y Allah benda y buruk2 dari aku ngn keluarga ku..
lindungi lah org2 y aku sayangi...
amin...
aku rasa sb aku mgandung ni..
y jd kn aku sensetif xtentu pasal ni..
takut plak nanti baby aku jd sedih je ble kuar nanti..
b hibur kan lah hati ni biar syg x sedih dah...
biar anak kita lahir nanti akn ceria je selalu..
lusa nak g klinik chek kandungan..
x sabar rs nk tunggu 6 bulan lebih lg...
due date 26/03/2011..
Mohon pada Allah sume nye akn baik...

Khamis, September 16, 2010

sakit nye hati ni......

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, September 16, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
hari ni bka je fb de la satu mesej dari seseorg..
knapa tiap kali nak muncul blk...
aku x tahu lah nak pgl org ni lelaki jenis ape..
die saje nak jatuh kn maruah aku...
sdg kn dlu die y hncur kn hubungn kami dulu..
dah hampir 4 tahun pun berlalu...
aku dah kahwin..
aku dah nak ade anak pun...
tapi masih ade dendam dlm hati die..
skang die nak musnah kn rumah tgga aku plak..
aku letih ngat nak lalui sume ni...
aku x paham nape ade gak laki cam ni...
nape aku ni jadi musuh dia..
die y luka kn hati aku tp aku jg y d persalah kn..
aku bahagia ngat ngan suami aku skang..
aku nak kebahagian ini kekal hinga ke akhir hayat aku...
aku harap sgt agar die x muncul lagi dlm hidup aku..

Selasa, September 07, 2010

raya y paling sadis....

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, September 07, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
nape lah aku sedih ngat ni...
lusa dah nak raya..
tp aku stil x de perasaan nak beraya..
sume serba x kena..
cuti x dapat, hubby pun lgsg lah x cuti..
raya pertama pun keje..
bayang kn... em...

sok sume org kat bhgian kwngan ni dah blk kg..
aku sorg lah pghuni tgkat 2 ni sok..
dlm sejarah.. keje sorg2 d hari mnjelang raya....
nape sume ni jadi kat aku..
geram nye..
rs terbakar je ble org ucap slamat hari raya kat aku..
pas tu siap tye.." eh keje lagi org len dah blk kg dah..''
dah brape kali aku ckp.. aku x dpt cuti lah....
rasa nak benti pun ade...
tp ni lah punca rezeki aku..

rumah lgsg x kemas ag.. cam tgkang pecah..
klu org dtg aku tutup tigkap n pintu rapat2.
aci x cam tu..???x yah raya lah sng..

em...cam ne lah aku nak jd seorg y tabah...??
sorg y penyabar???x mampu.....

 

kata ku..impian ku..harapan ku...segalanya dalam ingatan.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei