Iklan Nuffnang (sila klik sini)

Followers

Selasa, November 30, 2010

Topik Pagi Ni Di Radio Era.

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, November 30, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Pagi ni mood mmg kureng ckit...ade je y x kene...
on the way ke tempat keje tu bka lah radie era...
aku ni bkan lah jenis y setia ngat nak dengar satu radio je
klu dalam kete tu mesti nak tukar2 chanel. pg ni topik kat era cam best je.. sal cuti tahunan..maklum lah skang ni kan dah hujung tahun..
DJ era Pak Nil, Ray n Hanif klu x silap lah..
sb aku ni bkn kenal sgt DJ2 ni..Pak Nil tu aku knal lah.memang menghibur kan lah.. dgr cara Pak Nill layan org2 col sronok rasa..macam2 kerenah ade..Ade y cuti byk lagi.. ade y cuti lgsung dah habis.. aznil plak suka wat lawak2 die..x membosan kn langsung.. dr muka aku y ngah mencuka tu sudah kembali ceria..he..he..
sebut sal cuti ni.. korang sume byk ag ke cuti??? aku lgsung x de cuti.. sb aku ni budak baru y x comferm ag.. so mmg x layak de cuti tahunan..sedih kan....Tp x pe.. Tahun depan aku leh cuti 2 bulan.. he..he..
ms tu duk lah puas2 kat umah...

Shoping Time!!!!

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, November 30, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam...Selamat malam sume...
walau pun broadband teramat lah lembab ada ala2
siput je bergerak tp aku tetap nak meneruskan
menghapdate blog ini....
he..he..
tersangat lah xcited nye nak upload pic brg2 baby...
setelah sekian lame tgu nak shoping brg anak ku..
akhir nye masa itu telah tiba..
walau pun x byk mane brg y aku tlah bli tp
tetap rasa seronok y teramat sangat..
cume bli ckit2 je dlu sb baby lambat ag nak kluarnye..
best sgt smpai x tau nak bli ape dlu..
dan akhir nye ini lah brg2 yg berjaya aku n suami bli...



baju 5 pasang, tuala n sarung tangan n kaki,
x tau lagi anak laki tau perempuan so kami bli lah
warna y pelbagai.. xkesah jenama pe pun janji murah
n nampak cute...



ni baju y aku paling suka comei sgt.. tp besar ckit..
x pe lah nanti anak ku dah 3 tau 4 bulan bleh la pkai..



tuala dan kain untuk bedung. aku saje cari y leh tutup kepala
nanti snang..


lampin dan kain barut.. skang dah ade barut y lekat je..
xpayah nak ikat2 guna tali dah.. lg senang kan..



ni lah sume nye untuk sesi berbelanja kali ini..
insyaallah bulan depan leh bli lagi..
tp x mow bli byk2 sgt.. sb baby ni slalu nye
cepat membesar kan..nanti bli byk2 pakai sekejap je.
ble dah besar ckit dah x muat dah..
syg pulak membazir...
bli skadar y termampu je..berjimat cermat tu kan
amalan y baik.he..he...

Isnin, November 29, 2010

Membeli

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, November 29, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Hari jumaat biasalah masa rehat lebih panjang dari biasa..
kat ofis aku rehat dari pukul 12.30 hingga 2.45..
slalu nye time rehat cam ni aku akn bersiar lah
untuk mengabis kan masa rehat tu..
jumaat baru ni aku jalan2 kat Kuantan Parade..
masuk lah kat satu kedai buku ni..
ingat nak teman member je sb die nak cari buku ape aku x ingat dah..
sampai je dalam tu aku terpandang lah buku ni....















Baik aku beli kan.. bleh juga usha2 nama anak..
yer lah nak bagi nama anak ni bukan bleh pakai letak je..
cam nak bg nama kucing..kene lah tau maksud die juga..
lgpun buku ni bkan mahal sgt pun..
pastu aku nampak lah plak buku ni...















Doa dan wirid untuk ibu2 mengandung...
sgt sesuai untuk aku kan..aku dah bace juga lah sikit2..
tp baru mukasurat 1&2 je..he..he..
nanti kene baca lagi.. lagi kerap lg bagus...
klu nak membentuk anak ni mmg kene dari dalam perut ag...
skang ni sume die tgh belajar.. ble kuar nanti die praktikan lah..
sb tu org mengandung ni tingkah laku n perbuatan sume kene jg..
cam pesan org tua2 lah.. itu x bleh... ini x bleh...
sume nye bersebab...klu perbuatan y x elok sume kene jauh kan..
takut anak nanti mengikut.. aku ni satu je lagi y x leh nak kawal..
panas baran x bertempat..
dlm sehari tu ade je y aku nak naik angin.. x tau lah knape..
nasib baik suami aku tu sabar je slalu...
harap2 anak nanti ikut die.. x mudah nak marah n mengamuk....

kasih ke akhir hayat..

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, November 29, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Metro depan hari ni...klik sini
sedih sgt aku baca...


 Ajal maut sume ditgn Tuhan..sekelip mata je Die nak ambil nyawa kita..
baru je beberapa minit hantar isteri kat tempat keje di hempap tunggul pokok
yang dah reput kat tepi jalan..
tgk gmbar tu isteri die mencium mayat suami y berlumuran darah
sebak sgt aku rasa. meratapi permergian insan tersayang.. 
Dalam keadaan y tak di sangkakn..
Aku mohon sgt pada Allah lindungi lah org2 y aku kasihi.
aku takut insan2 y aku syg pergi tanpa sempat aku mohon ampun
atas sume kesilapan aku...


Ahad, November 28, 2010

Bakul Baby.

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, November 28, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam..
Selamat Pagi...
Saya sekarang tengah mencari bakul untuk baby...
puas dah jalan-jalan ngn suami semalam.
tapi sume kedai yang kami pergi tak de jual.
em.. kat mane yer ade jual bakul tu...
tadi search pic bakul tu dlm google...
ni lah rupa bentuk nye.....

















sape2 yang tau tlg ler bagi tau saye ye...
tq....





Khamis, November 25, 2010

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, November 25, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Aku nak sangat tgk citer ni...
tapi masa betul2 tak mengizin kan..
maklum lah suami aku cuti dia tak sama dengan aku..
aku sabtu ahad dia pulak keje shif. hari off tak tentu..
selalu kalau die off aku keje..
Aku suka mengikuti filem ni...
walau pun tak ikot dari awal2 dlu tapi rasa nye kebanyakan filem die aku dah tengok.
memang tak membosankan.. dan memang sesuai sangat dengan jiwa aku ni..

Filem Harry Potter & Deathly Hallows
ni merupan siri yang ke7 dan mgkin siri yang terakhir..
sedih aku dengar...tp filem ni ade 2 part..
harap harap penulis siri novel filem ni JK Rowling akan
menyambung tulisan beliau supaya aku boleh tgk lagi filem Harry Potter ni...
aku suka sangat dengan pelokon utama die Daniel Radcliffe sebagai Harry Potter..
dari die kecil sampai lah dah besar ni.. ms die kecil2 dulu comel sgt kan..

ni kalau tak silap filem yang pertama...
ble dah besar sekarang ni masih cute lagi...


dua lagi pelakon tu ron & hermione
dilakonkan oleh Rupert Grint & Emma Watson

yang ni watak paling jahat sekali dalam cite ni.. name die Voldemort
x tau sape yang lakon kan watak ni.. 
he..he...


tak tahu lagi bila lah boleh tengok cite ni..
masih menunggu dan menunggu...

Rabu, November 24, 2010

Diri ku Yang Semakin Mngembang.

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, November 24, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Entri kali ni saje nak bagi tau tentang diri ku yang dah semakin membesar...
baju2 banyak dah tak muat.. seluar lagi lah... sehelai dua je yang boleh pakai..
semalam timbang dah mencecah 55 kg...
tak penah pun berat aku lebih dari 50 kg sebelum ni...
lagi 4 bulan je lagi..
lepas tu boleh lah mengecil kan balik diri ini...

ini lah saiz ku wat masa ini...
mgkin akan bertambah lagi...

hu..hu...
mummy chubby....

Gambar2 Di Hari Raya Aidil Adha.

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, November 24, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Walau pun Adil Adha dah lame berlalu
tp disebabkan beberapa masalah teknikal
baru hari ini dapat masukkan gambar2 ni.

di rumah akak ipar ku kg tg belengu..

di rumah Ude.. kg Desa Murni Temerloh.
adik2 sepupu ramai kat belakang tu.

chubby nye muka ku...

Ni pic adik aku yop tengah menunjukkan bakat nye.
maklumlah make up artis wanabe...

tenyeh yop...jgn x tenyeh...

ramai tunggu giliran kat blakang tu..
dia makeup2 org, dia sendiri tak mandi n tak siap2 lagi..
orang sume dah nak g erak beraya die tak mandi lagi...
kecian...
ni lah hasil nye... masih byk lagi kene belajar ni...
tak pe lah baru sem 1..

aku org pertama siap...he...he...

Seronok sgt beraya kat kg... first time bawa suami beraya kat kg aku..
Temerloh Pahang..jarang2 boleh berkumpul ramai2..
tapi syg gambar ramai2 x sempat nak ambik..
insyaallah kalau berkesempatan berkumpul ramai2 lagi..
nak ambik gambar banyak-banyak...

geram nye.....

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, November 24, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
geram nya lah rasa... apesal x boleh nak upload gambar ni....???
dah byk dah gmbar dlm simpanan
tapi x boleh nak masuk kan dalam komputer...
pe yang rosak ni?????
sakit tol hati....

Khamis, November 18, 2010

salam aidil adha..

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, November 18, 2010 2 ulasan Pautan pada catatan ini
rasa nye tak terlambat lg kot nak wish "
SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA"
walau pun dapat cuti sehari je..
saye tetap dapat balik temerloh...
he..he... seronok nye beraya kat kampung kn..
walau pun x meriah mane tp ble dapat berkumpul ramai2..
ngn sepupu dan sedara mara rasa best ngat..
ade beberape gmbar y nak di upload tp tak berkesempatan lagi...
em...insyaallah gambar akan menyusul....

Khamis, November 11, 2010

awan berarak mendung....

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, November 11, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
sekarang dah masuk musim tengkujuh..hujan bleh dikatakan turun hampir setiap hari...
aku pun dah berberapa kali kena hujan masa nak balik keje..jalan pun licin skang ni... mmang kena hati- hati sgt masa memandu.hari ni pun same walau pun x hujan tapi keadaan kat luar tu tetap mendung..
macam semalam n hari sebelum nye..
mendung cam awan yang dalam hati aku skrang ni..bila2 je awan ni akan menurun kan hujan. sebak n sedih sangat.bkan sedih sebab aku ade masalah..tapi.. aku sedih kerna mngenang kan nasib seseorg.
seseorg y aku kenal. walaupun tak kenal rapat tapi pernah lah makan semeja dengan aku n suami..
dia sahabat suami aku.. satu tempat keje ngan suami aku.tak boleh nak aku gambar kan dgn perkataan kalau aku yang lalui keadaan nye.ape yang mampu aku ucap kan kat sini cuma tahziah
dan tabahkan lah hati menempuh dugaan Allah ini..jodoh pertemuan semua di tangan Allah.
suami aku bagi tau lagi dua minggu je dia nak mendirikan rumah tangga dengan tunang nye..
klu tak silap 28 haribulan ni..rs nye persiapan pun dah buat.suami aku cakap pun die memang bersungguh urus kan majlis perkahwinan die. maklum lah perkahwinan ni bukan suatu perkara yang mudah..
berkali2 juga die pesan kat suami aku supaya hadir memeriah kan majlis die nanti...tapi...
ape kan daya Tuhan yang tentu kan segala nye.. kita hanya mampu merancang.
tunang die telah pergi dalam satu kemalangan jalan raya pada 9 november iaitu malam rabu baru ni...
kate nye langgar lari.Tuhan lebih sayang kan tunang die. aku x tau macam mane perasaan die sekarang..
aku yang mendengar berita ini pun rasa nak menangis.. cam ne lah nak menempuh hari2 selepas ini..
tanpa org yang kita kasihi.. tanpa org yang hari2 tanye kita dah makan ke belum, tanpa org yang sms kita tiap2 hari.. tanpa org yang teman kan kita saat2 sedih n gembira.dan tanpa pengantin perempuan di hari perkahwinan..
aku rasa tak sanggup kehilangan org y ada disisi aku skarang.terutama nya suami...
entah lah.. kate org..berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul nye. kita boleh cakap itu ini.
tapi hanya Allah je yang tahu isi hati y empunya diri... aku dan suami doa kan dia tabah melalui hari2 yang akan datang..itu je yang termampu dari ku......
Al-fatihah buat arwah.....

selamat dapat anak sedara....

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, November 11, 2010 0 ulasan Pautan pada catatan ini
2 November 2010 -
hari tu memang kebetulan aku dan suami tidur rumah ibu mertua ku.
akak kepada suami ku kak tie memang dah sarat mengandung..
tunggu masa je..
pagi tu dalam pukul 4 pagi kalau tak silap kak tie bangun berberapa kali.
berulang alik ketandas..
die kejutkan ibu mertua aku..
dan kami semua ke hospital dalam pukul 6 pagi...
sampai hospital dalam 6.30.
hari tu juga aku kene test lesen..
lepas hantar kak tie dan mak mertua aku.
aku dan suami pergi ke pusat memandu elit.
selepas aku siap test untuk parking n bukit
suami aku bg tau yang kak tie dah
selamat melahir kan seorang bayi lelaki..
comel sangat.. berat die 2.7 kg..
Taniah k.tie ngan suami
untuk aku juga sebab dah lulus ujian memandu...
bakal dapat lesen memandu..he..he..
semalam kak tie dah boleh keluar hospital dah..
"smoga mnjadi anak yang baik dan sihat zahin hafizuddin.....''
 

kata ku..impian ku..harapan ku...segalanya dalam ingatan.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei