Iklan Nuffnang (sila klik sini)

Followers

Isnin, Oktober 03, 2011

Tabahkan Lah Hati Hamba Mu Ini Ya Allah...

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Oktober 03, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Ya Allah anak ku demam sangat..
Aku risau.. Ya Allah sembuhkan lah die..
Lindungilah die Ya Allah.

Rabu, September 28, 2011

Makanan Kegemaran Doremon

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, September 28, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Sebenar nya lame dah nak perkenalkan makanan ni kepada orang ramai. Tapi tak berkesempatan lagi.. kuih ni aku beli kat gerai mak aku.. kawan die yang buat.. sedap.. lemak berkerim je rasa nya. sebelum ni asyik terfikir je cam ne lah rupa nye dorayaki yang selalu doremon makan tu. Ini lah rupa nye..





Selasa, September 27, 2011

Tergedik-gedik sangat.

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, September 27, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Paham tak perangai kamu tu dah berlebih-lebih...

Orang tak suka tau tak...

Tolong lah jangan tergedik-gedik depan org ramai...

Malu lah sikit...

Hormat lah sikit..

P/s.. entry mlepas kemarahan kat tempat y x spatut nye..

Isnin, September 26, 2011

Anugerah Dari Nya..

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, September 26, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum...

Allhandulillah esok permata hati ku dah menjangkau usia 6 bulan. Sekelip mata membesar menjadi cahaya yang bersinar dalam hidup ku.. Aku cukup risau masa mula-mula melahirkan dia dulu. Maklumlah sebelum ni tak ada pengalaman langsung tentang baby yang baru lahir. Nak pegang pun aku langsung tak berani. Tapi bila dah ade anak sendiri naluri keibuan tu datang sendiri. Syukur lah aku langsung tak kekok..

Seminggu aku dan anak kene tahan di hospital sebab dia kene Demam Kuning @ Jaundice. Dalam seminggu tu hari-hari aku menangis mengenangkan anak dan rasa tertekan sebab tak leh nak berpantang ngan sempurna. Shahmi pula bila malam asyik menangis je. aku langsung tak leh tido dek kerana risau kan die. Dalam pada tu Dia kene letak bawah lampu biru ngan mata kene tutup n tak boleh pakai kan baju. Tak sampai hati aku tengok keadaan die. Makin lame duk kat hospital makin naik kuning die. sampai hari keenam aku merayu ngan doktor mintak balik sebab aku tak tahan dah..

 waktu bawah lampu biru..


Bila balik je rumah Kuning terus kurang dah shahmi makin hari makin sihat dan ceria. malam pun dia dah tak menangis. Duk kat hospital pun doktor bukan bagi ubat pun ambil darah je pagi petang sampai lebam tangan dan kaki kiri kanan anak. Dah lah darah anak aku sikit ambil pulak satu tiup tu hari-hari. mak ayah mane sanggup tahan tengok anak cam tu. Sekarang shahmi dah besar dan sangat-sangat lah ceria. seronok sangat bila ingat kat die..




Harap Shahmi akan sentiasa menceriakan hidup ni..Love u Muhammad Amin Shahmi...

Khamis, September 22, 2011

Merempit Siot.. ;p

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, September 22, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum...

Tak sangka hari ni dah hari jumaat rupa nye. Rasa baru je hari isnin. hari ni En Suami Off Day dan memandangkan die tak ade keje nak buat aku pun mintak tolong lah die hantar pergi keje. saja je mengada. tapi bukan hantar naik kete.. naik motor je. lame dah kan tak merempit..

Teringat zaman-zaman bercinta dulu. Naik motor je la kehulu hilir. Kalau hari sabtu je En Suami(dulu belum jadi suami ag) datang ambik. Tapi die tunggu jauh dari rumah kat hujung taman sane sebab aku malu nanti orang tengok ade pakwe datang ambik.. he..he..

Sekarang dah kahwin jarang sangat dah naik motor. nak- nak dah ada anak pulak ni. lagi lah.. motor aku tu pun buat hiasan je kat rumah tu.. Dengan berhabuk dah nye. rosak rasa nye sebab dah lame sangat dah tak guna. tu lah harta pertama aku pas abis SPM beli motor tu.. senang nak ulang alik ke tempat keje.
bila dah beli kete langsung dah tak guna.. kecian motor tu kan..?? cam habis madu sepah dibuang gitu. konon. kalau de masa ikut kan hati ni memang nak baiki juga motor tu. sayang kalau biar camtu je.. banyak kenangan tu...

Ahad, September 18, 2011

Matanya yang bulat..

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, September 18, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam Aidilfitri..
Masih lagi dalam bulan syawal kan..
Tahun ni...
Firts time beraya dengan anak ku yang tersayang..
Seronok la juga melayan kerenah die..
sekarang dah berumur 5 bulan lebih..
Tengah belajar merangkak..
Abis satu rumah die tawaf...
kadang2 risau juga die capai benda yang bukan-bukan..
Maklum lah budak besar tu bukan tau ape-ape.
Ramai yang cakap mata anak aku bulat..
bulat ke??cam mata sape ek??
Meh la kite tangok bulat ke tak mata si shahmi ni..


tu die... tak la bulat sangat cume die suka membulatkan mata kalau tengok orang...

Rabu, September 14, 2011

4 hari sudah...

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, September 14, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
hari ni hari y ke empat aku puasa..
makna nye tggl dua hari je lagi ok...
x tau la nak sambung esok atau pun hari isnin..
sebab esok cuti satu Malaysia.
selalu nye kalau hari cuti ni aku malas sikit nak puasa sunat ni..

Selasa, September 13, 2011

Anak ku...

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, September 13, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
cak...
dah besar dah anak sy....

Lame Dah X Update..

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, September 13, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
asslammualaikum...

Rabu, Jun 01, 2011

Pilihan Yang tak pasti..

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Jun 01, 2011 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualikum...
selamat pagi..
Dah hampir seminggu memulakan tugasaan..
Tapi hati ni masih lagi di rumah.
Jasad je kat ofis ni..
Meluap2 kerinduan kat Shahmi..
Setiap pagi rasa sayu je tinggal kan die.
Em.. perlu ke aku berhenti keje ye??
Takut nanti die lebih syg kan pengasuh dari aku..
Wa.. tak sanggup....
Tapi kalau berhenti nanti tak rugi ke?
Lagi satu boleh ke En hubby nak tggung semua perbelanjaan umah?
Tambah lagi dengan kelengkapan anak..
Ya Allah beri lah pertunjuk..

Ahad, Mei 29, 2011

boleh tak baby makan ubat yer????

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Mei 29, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
cian anak ku batuk sgt..
bru je dua bulan dah batuk2..
pelik tol...
bwk g klinik doktor ckp alahan pd habuk...
pas tu doktor bg ubat..
tp boleh ke sikecil ni mkan ubat..??
 x bahaya ke untuk die??
risau la...
x bagi kang takut tak baik pulak..
em..

shahmi... mama rindu...

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Mei 29, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
rindu ngat kat anak ku..
baru je tinggal kejap..
cian die kecik2 dh ne tgl....
shahmi......
shahmi....
tgu mama blk yer...

Jumaat, Mei 27, 2011

sangat comel celoteh die.....

Dicatat oleh mizct10 di Jumaat, Mei 27, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini

shahmi belajar bercakap...

Khamis, Mei 26, 2011

semakin hari semakin sayang...

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Mei 26, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
hari ni first day keje setelah lame merehat kan diri...
rindu sgt kat shahmi...
shahmi tunggu mama balik ye..
shahmi dah dua bulan dah pun..
dah pandai skarang ni..
kalau pagi- pagi bangun mesti mulut die bising ajak berborak..
comel sgt...
mama rindu syg...
mama nak balik cepat...
nak main dengan shahmi..
tak penah pun tinggal shahmi lama cam ni..
tapi nak wat cam ne..
mama dah kene keje..
tak sampai hati sangat nak tinggal tadi..
berderai-derai air mata ni dalam kete.
cam ni rupa nya perasaan menjadi seorang ibu..

baby comel mama.....:<3 

Anugerah Terindah Dalam Hidup Ku..

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Mei 26, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
28 Mach 2011.. hari terindah dlm hidup ni..
kelahiran putera sulung ku
Muhammad Amin Shahmi Bin Mohd Nor Hasmizi..

usia nya sehari..





cian anak ku...



SAYA DAH KEMBALI......

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Mei 26, 2011 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Testing... testing.....
he..he..
salam...
selamat pagi semua..

Ahad, Mac 20, 2011

Happy besday "emak"

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Mac 20, 2011 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Lama menyepi.. tak de mood nak menulis kat blog ni..
Entri hari ni untuk mak saya..
Hari ni 21/03/2011...
Hari ni lah ulang tahun kelahiran mak saya yang ke 43...
Selamat hari jadi mak.. semoga pnjang umur dan murah rezeki..
Terima kasih sebab lahir kan angah..
Jasa mu tak terbalas.. Love u so much mak..
Tunggu kelahiran cucu mak yang ke 3 ni..
kalau lahir hari ni leh same besday ngn wan die..
tapi masih belum ade tanda-tanda lagi...
sabar menanti...
Apa- apa pun.. SAYA SAYANG MAK SAYA......

Selasa, Mac 08, 2011

Kontraksi kah??

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Mac 08, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Rasa sakit je kat ari2.. nape ni?? nak bersalin dah ke??
tp sakit kejap2 je.. pas tu hilang.. risau plak..

Dia datang pulak dah..

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Mac 08, 2011 2 ulasan Pautan pada catatan ini
_Entry iklan saje...._


Time ni lah mata ni nak berair..
Dada ni nak sebak..

Ya Allah..
Tabah kan lah hati ni..


Wahai Angin duka
bertiup lah jauh dari hati ni..
Wahai Bayu sedih..
Berlalu lah tanpa singah di ruang hati ini...

(Em... x mow la.. xmow la sedih2....)

"Sape Kate Aku Tak Berdebar Weh....."

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Mac 08, 2011 4 ulasan Pautan pada catatan ini
     Salam pagi rabu... 09 haribulan March 2011 Bersamaan dengan 04 RabiulAwal 1432 Hijrah. Semoga hari ini menjadi hari yang penuh bermakna untuk semua ye.. kalau tgk dekat Babystrology.com kat sebelah ni tinggal lagi 17 hari je kan. ha... tu lah.. sape kate aku tak berdebar? berdebar sangat weh.. tapi di sebabkan kerja yang banyak ni aku tak de lah memikirkan sangat tentang due date yang dah makin hampir ni. kalau nak tau dah 2,3 hari dah aku terasa cam sakit2 kat bawah perut ni.. tp kejap je.. pas tu hilang.. mungkin dah dekat kot. aku risau sakit masa tengah drive je.cam semalam masa balik keje tetiba rasa tegang je kat perut. nasib bek takde pe2.. kalau ikut kan hati tak nak dah pergi keje. nak rehat je kat rumah sampai bersalin nanti.. Boleh tak bos?? "macam lah bos aku bace blog ni".. em.. sabar jer lah.. sabar untuk beberapa hari lagi ok.. ingat senang ke nak jadi ibu ni..? 9 bulan lebih duk usung perut kehulu hilir, kene jaga perasaan, kena tahan sakit, kene banyak sabar, pengorbanan tu tak tergambar tau.. sebab tu sebagai anak kita kene hargai ibu kita. susah payah die mengandung dan bertarung nyawa nak lahir kan kita. em.. MAK ANGAH SAYANG MAK...<3

Isnin, Mac 07, 2011

Jom Mula Keje...

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Mac 07, 2011 6 ulasan Pautan pada catatan ini
Nampak nye keje dah berlambak tas meja ni.. pe lagi.. kene buka mata luas2 le. jgn malas2. "selagi belum tutup mata, keje...keje...keje.....(^_^)

Khamis, Mac 03, 2011

***Up Date sebelum bz...****

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Mac 03, 2011 2 ulasan Pautan pada catatan ini
   Hari ni kandungan ku dah berusia 9 bulan dan 7 hari.. tinggal lagi 3 mggu lebih je lagi kalau ikot tarikh yang doktor bagi tu...Tapi ramai dah kawan- kawan satu ofis cakap dari keadaan fizikal aku ni dah tak lame aku nak bersalin. tak tau lah tu bila.. aku pun sedang menanti-nanti hari tu.. mungkin hari ni kot, mungkin esok kot, tau mungkin minggu depan. hanya Tuhan yang tau bila anak ku ini akan dapat melihat dunia ciptaan Yang Maha Esa ini..

   Kalau ikotkan hati aku dah tak larat nak ke tempat keje dah. Dah la kene drive sendiri sebab en Hubby keje shif dan tempat keje kami berlawanan arah. tempat keje suami ke perlabuhan dan tempat keje aku pulak ke bandar. em.rasa nak rehat je kat rumah.. tapi mengenangkan tanggungjawab aku kene terus kan juga kerja sampai anak lahir baru lah boleh bercuti panjang.

   Hari ni tiap kali anak aku menendang mesti aku rasa sakit kat pinggang, kat bawah perut pun rasa cam menyengat je ade masa-masa tu. mungkin kedudukan anak dah turun sikit kot. Malam ni ibu mertua ku nak wat kan air selusuh. untuk mudah bersalin nanti. Syukur sangat aku dapat ibu mertua yang baik dan penyayang. Dia banyak ambil berat sal aku cam mak aku sendiri dah. Suami aku pun jealous tau. mak die lagi sayang aku dari die.he..he.. nasib lah kn..: p

   Harap semua nya Allah permudahkan..Kawan-kawan semua doa kan tuk saya ye...(^_^) Kalau pas ni blog ni cam sunyi sikit makna nye saya dah bersalin lah tu ye.

Terlupa Sudah...

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Mac 03, 2011 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalamualaikum...

Semalam balik keje singgah Pasaraya Eng HOng jap.. beli barang nak wat puding.. smpai umah je masak nasi dan terus semangat wat puding... Konon-konon nye nak bawak g keje lah hari ni... tapi semalam tido lewat tunggu En Hubby blk keje. nak tido dulu takut.. so berjaga lah sampai pukul 1.. alih-alih hari ni bangun lewat. cepat-cepat siap g keje, panas kan enjin kete terus gerak... smpai kat ofis baru teringat puding dalam peti lupa bawak... wa... cedih nye.. :-(..

Rabu, Mac 02, 2011

***Sape Ade Pertua Surutkan Bengkak Dikaki???***

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Mac 02, 2011 6 ulasan Pautan pada catatan ini
Assalammualaikum...

    Nak citer sikit ni perkembangan terbaru tentang ibu mengandung yang semakin berkembang ni.. yang paling berkembang ialah peyut lah.. name pun dah prgnant kan.. tapi satu lagi yang saya risau ni sal perkembangan kaki ni.. dah cam kaki bigfoot dah ni.. bengkak cam orang yang kene penyakit gout je.. tapi tak sakit. cume kadang-kadang lenguh je.

    wahai ibu-ibu yang punya pengalaman ade kah kejadian ini biasa bagi orang-orang mengandung??? Cer citer.. cer citer.. My hubby sangat lah risau. kalau die risau tuan empunya diri ni ape tah lagi. Jiran ku cakap kaki bengkak sebab aku banyak buat keje..em.. banyak ke?? tak lah.. kat ofis aku duduk je. kadang- kadang je turun naik tangga.. balik umah masak. makan n tido.. tu je lah..

   em.. sape nak bagi nasihat tau pertua cam ne nak surutkan bengkak di kaki ku ini?? sila angkat keyboad tinggi2 ye.. pas tu turun kan balik dah tinggal kan nasihat  dan pertua anda di dalam ruangan komen di bawah..kerjasama anda sangat dihargai...Terima Lah Kasih saya ini.... (^_^)....

............

Selasa, Mac 01, 2011

"Segmen MDZ: Mari Bercerita Tentang Masa Depan"

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Mac 01, 2011 7 ulasan Pautan pada catatan ini


Tetiba jadi rajin join segmen ni.. pertama kali dlm dunia bloging ni saya join segmen gni...
ok segmen ni telah di anjur kan oleh MDZULHAIZER.
tajuk segmen adalah seperti di atas.. klu berminat sila klik kat gmbar ok..
Syarat2 nye kene nyatakan 3 perkara yang menjadi keutamaan atau impian pada masa akan datang dan ape usaha yang perlu dilakukan untuk mencapai impian itu...

Keutamaan atau impian saya pada masa akan datang ialah..:

Keutamaan yang pertama ialah anak yang bakal saya lahir kan dalam masa beberapa hari je lagi ni. impian saya agar dapat melindungi, membimbing dan mendidik anak ini supaya anak ini menjadi anak yang soleh, anak yang beriman, anak yang berjaya dalam pelajaran dan dapat menjadi perlindung saya sewaktu saya sudah tidak berupaya lagi suatu hari nanti. juga saya impinkan agar anak ini akan menjadi pengerat kasih sayang saya dgn suami..

Yang kedua impian saya adalah untuk memiliki rumah sendiri, hasil titik peluh sendiri. Mungkin sekarang belum berkemampuan lagi. tapi saya akan berusaha untuk kearah itu.. walau pun lambat lagi untuk mencapai impian tu tapi kalau tak de impian tak ade lah kenyataan kan??

Yang ketiga pada masa akan datang saya impikan akan menjadi seorang isteri y solehah. dan berharap kebahagian dalam rumah tgga.. bukan sekarang tak bahagian tp dugaan yang bersilih ganti seawal usia perkahwinan ni byak mengajar saya lebih memberi tumpuan untuk rumah tgga..

ok..dah siap
 saya nak tag:

Contest Dulu Lain Sekarang Lain

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Mac 01, 2011 6 ulasan Pautan pada catatan ini
 Assalamualaikum...Selamat Pagi.. Hari ini dengan penuh semangat kesukanan nye nak join contest y di anjur kan oleh Cik pipiberlubang.. sape2 y berminat nak join juga sila ke link y di beri ye.. kat sane ade tertulis syarat2 pernyertaan.. sila bace tol2 supaya penyertaan anda tidak di tolak.. Slamat mencuba..

Bannernye... 
DARI SEGI UMUR

Gambar y ku pertaruhkan.

Saya nak join y dari segi umur... gambar y dulu tu.. ms skolah tadika..dlm umur 6 tahun rasa nye.kanak2 riang gtu. he..he.. klakar kan.. ngn rambut y kembang n muka poyo konon2 comel padahal...hu..hu...
Gambar sekarang dalam tahun 2010..dah prgnant 6 bulan kot masa ni.. bkal jadi ibu.. bkan kanak2 riang lagi ok...Ade beza x??? korang nilai la sndiri yer.. itu sahajor...


Org y saya nak tag ialah..:

........

Isnin, Februari 28, 2011

bz memanjang..

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Februari 28, 2011 1 ulasan Pautan pada catatan ini
salam.. dah masuk bulan 3 dah kan.. sedar x sedar je.. tp tahun 2011 ni tahun bz rupa nye... dari bulan 1 smpai skang asyik bz je... nak join contest pun x smpat ag... em kecian aku kan...

Khamis, Februari 24, 2011

Tak Tau Nak Menghormati Solat Jumaat...

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Februari 24, 2011 6 ulasan Pautan pada catatan ini
    Bedasar kan tajuk ni.. pe perasaan korang sume sebagai umat Islam if ade bangsa lain y x tau nak menghormati Umat islam y sedang menunaikn kewajiban beribadat seperti solat jumaat ni?? mesti korang bengang kan..?? bkn aku nak kate semua org bukan islam tu x tau nak menghormati agama kita. ade juga y faham n menghormati masa kita beribadat. bahkan ade juga umat islam sndiri y tak reti nak hormat waktu2 solat ni..

    Ok berbalik pada tajuk.. sbnarnye aku nak menceritakan kejadian y baru je berlaku td.. kawan satu ofis ngn aku cite masa die g solat jumaat td. ade sebuah kete y di naiki oleh org bkan islam men"HON"kn kete die tnpa henti dari awal solat hingga habis solat jumaat. Cuba korang bayang kan bertapa bising n bingit nye telinga umat2 islam y tgh tunai kan solat tu?? dah la kete die btol2 sebelah dengan masjid. kwn saya sndiri mengaku y die x leh nak kusyuk n nak beri tumpuan ms solat. Rasa nak pecah gegendang telinga ni..

     Hari ni kan hari jumaat jadi rasa nye semua org sedia maklum lah kat Masjid Negeri ni mmg org ramai ngah menunaikan solat juamat. Mustahil lah kalau ade lagi org y tak tau.. masjid tu punye lah ramai org g.. dgn suara2 azan n kedengaran juga suara2 imam guna microphone kan. alasan die membunyikan hon tu sebab ade org blok kete die.. jadi die x leh kuar lah.. tu y die bunyikan hon suh org y blok kete die tu alih kan kete.. tp kalau ye pun melampau lah bunyikan hon tnpa henti tu. akibat nye ramai lah y bengang. slepas solat jumaat ramai jemaah masjid y mengerumuni kete tu.. dan terjadi lah kejadian di mane kete org bukan islam tu hampir2 di pecah kan sb org ramai marah dengan tindakan die tu. tp pemandu n penumpang kete tu x nak kuar dr kete. die cume merakam kn gmbar org y kat sekeliling kete die tu je.. agak nye nak jd kan bukti y die ni d gnggu ngn org islam. mgkin die nak wat report kot n cakap die tak bersalah..takut jadi isu perkauman plak pas ni...

    Tp ape pun alasan die korang rasa patut x die bunyi kn hon kete die y kuat tu tnpa henti smpai menganggu org tgh solat jumaat.???aku rasa x patut la. em mungkin akan masuk paper sok ni.. kita tggu sok ye.. ade x masuk dlm surat khabar...

_end_

Nak Join...!!!

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Februari 24, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
tau tak ku nak join pe??? nak join contest y di buat oleh cik pipiberlubang.. tp x de gmbr ar..em.. kene cari gmbar dlu.. bru leh join.. sape2 y berminat leh la ke blog di atas ye.. contest ni mmg menarik tau..

**:: makin hampir makin ku bedebar ::**

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Februari 24, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
   Hari ni 25 haribulan Feb 2011. tgl kurang sebulan lagi aku kan menerima kehadiran org baru dlm hidup aku.. bedebar2 je rasa.. perasaan y bercampur baur je. hu..hu

   Sbenar nye aku baru pas sarapan ni.. korang dah sarapan ke..? ri ni menu roti canai telur dgn air milo.. best tau.. aku jarang mkn roti canai sb x bape berminat.. tp kdg2 rs teringin jg.. nanti dah la nak kene pntang so pe2 y aku tringin nak mkn tu aku kene mkn lah..x gitu??

Rabu, Februari 23, 2011

Nape rasa sakit ni??

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Februari 23, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
em.. sakit la.. len macam je rasa.. nape ni????

**::Tido Malam Di Ganggu Nyamuk..::***

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Februari 23, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
    Pas tengok bola smlam terus gerak g umah emak ku.. sb mr. hubby keje mlm.. so aku terpaksa lah tido umah mak..masih takut lagi nak tido sorg2 kat rumah.. Masalah nye smlm aku asyik terjaga je.. tido x lena pun.. nyamuk byk sgt. Abis merah2 badan aku kene gigit nyamuk.. geram tol.. x tau datang dari mane nyamuk byk2 ni.. slalu aku tido umah mak x de pun nyamuk. cam mane smlam bleh byk plak. akibat nye pagi ni aku sgt mengantuk. rs nak terlelap je. dr dlm kete td dah. em.. cam mane nak wat keje dgn mata y layu ni..??o...tolong lah.. bg aku bantal satu....

Selasa, Februari 22, 2011

*****::::Sempat x Nak G Family Day hubby::::*****

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Februari 22, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
    Td En. Hubby col tye nak g tak family day tempat keje die.. mau aku x nak?? tye lagi.. tp masalah nye keadaan aku ni.. family day die wat 13 March kat Gambang Waterpark.. Dah dkt ngn due aku.. tah2 aku bersalin dulu. klu aku bersalin dulu makna nye aku kene tgl lah.. wa... x mow.. aku nak ikot... dah la nak g Terengganu kahwin sepupu Hubby aku pun x leh.. sebab jauh. bahaya plak.. wat nye tgh jalan aku sakit cm ne?? menyusah kn org len plak nanti.. Die sendiri pun x dpt cuti. aku tringin sgt nak berjalan kg suami aku.. tp slalu keadaan mesti x mengizin kan. kecian kan..

**Hujan di pagi hari**

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Februari 22, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
    Assalammualaikum..
    Salam satu Malaysia..

    pagi ni sejuk sgt. malas sungguh nak meninggal kan tempat tido. nak angkat kepala dari bantal pun syg je rs nye. biasalah hujan kan.. tp pagi ni hujan lebat sgt. takut jg aku memikirkn nak gerak g keje dlm hujan lebat2 ni.. maklum lah pagi2 ni jalan bz.. org sume nak cepat je. ade y nak g keje nak tar anak skolah nak berniaga, tp x pe y penting aku dah slamat smpai ofis dah.

    Semoga hari ni menjadi hari y indah dan ceria buat kita semua ok... Senyum.. (^_^)

Isnin, Februari 21, 2011

XTVT sepanjang bulan...part 3.

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Februari 21, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
    Part 3 plak... cam drama pun ade dah ni..saje mlas nak wat Entri panjang2 tu y wat 2,3 part tu.. x slah kan?? klu pnjag sgt nanti org mls nak tgk smpai habis plak.. baik wat ckit2 gni..

    Pada 12 februari bsday adik bongsu aku y manja Mohd Ashraf Naif y ke 10 tahun.. klu nak tahu dlu die asyik tye je bsday die bila.. slalu nye aku akan jawab cam ni " Adik mane ade hari jadi. kita org x tau adik lahir bila sb emak jumpa adik kat dpn umah.. ade org letak.. rasa2 nye adik ni anak india kot " he..he..kebetulan masa kecik2 dlu umah kami dkt ngan perkampungan India.. setiap kali die tye hari jadi die tu lah jwpan y kami slalu bri kan.. ade masa smpai nangis2 die kami wat gtu.. sje nak mengusik die kan manja. hari jadi y terbaru ni mak wat lah majlis kecil2 lan saje.ajak kwn2 skolah die 3,4 org.. bli kek sebiji..
sambut kat kedai mkn mak je.. saje nak menggmbira kn si manja itu.. sgt mengada kamu ye..




itu lah si manja ashraf.... buah hati kami...

    saya juga telah dapat jemputan Majlis perkahwinan shbat lama waktu skolah dlu.. die akan melansung kan perkahwinan pada 26 haribulan ni. tp kat Temerloh.. blum pasti lagi akan hadir atau pun x.. tp die beria kirim kan kad.. rasa bersalah plak klu x g.. sorry dik Thirah klu kak x dpat g. Semoga Thirah n bakal Suami berbahagian hingga ke akhir hayat ye...

surat y tlah melayang ke perkarangan umah ku.

ni lah kad undangan perkahwinan Athirah & Halim..
Selamat Pengantin Baru Dik...


XTVT sepanjang bulan...part 2.

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Februari 21, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
    Smbung lagi.. kali ni part 2 plak.. ade ke??? biar ar kn.. nak menggambarkan bertapa saya sungguh bz bulan ini..

    8 Februari & 9 Februari 2011 - Ke Agro Resort Semuji.. tujuan die untuk Bengkel IPAMIS.. sesambil makan angin..he..he. 2 hari kat sne. gmbar dlm bgkel x de.. cume ade gmbar resort saje.. cantik dr luar tp dlm belum tau.. klu nak tau g sendiri ye.. Agro resort semuji ni terletak di jalan gmbang. slah satu resort y berasas kat pertanian kat Malaysia ni.
Suasana di pagi hari..



salah satu resort


ni dlm bilik

sorry bersepah ckit..maklum lah dah nak blk.



ok.. balik dari bengkel tu dah petang.. smpai ofis kol 5 lebih.. en hubby dah tgu dah.. sb nak singgah klinik W.Y. Ho.. Nak scan si kecil dlm perut ku ini.. kat klinik ni bleh scan 4D tp org punye lah ramai.. sejam lebih juga aku tgu.. baby aku sngt pemalu..smpai kan doktor Ho tu kene scan 2 kali baru la nampak jelas wajah.. tu pun ckit je nanpak.. sb baby asyik tutup muka ngn tangan je.. y klakar nye.. tgh doktor tu duk pusing2 cari arah muka baby y jelas ckit tetiba anak ku ni menganga luas mulut die.. doktor tu ckp baby menguap. pe lah baby ni x snonoh tol. berat baby dah 2.2 kg.. ni lah gmbar y paling jelas.. y len sume x nampak..

 tgk hidung n bibir abah die.. mmg anak abah...


XTVT sepanjang bulan...part 1.

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Februari 21, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Pada awal bulan Februari ni.. x ingat dah bape haribulan kawan ku si Irah tlah slamat melahir kan cahaya mata pertama nye.. sgt comel.. baby boy.. nanti dah besar leh kawan ngan anak mama yer si comel..

Cahaya mata Irah..

Pada 03 februari (Cinese New Year) ke perkahwinan teman sekolah my hubby... kat felda neram 1.. dkt dgn umah mertua ku.. best ngat gulai die. lame x mkn gulai kawah kat kenduri...


on the way.. dlm kete..

Slamat pengantin baru shikin & suami.


oh..tembam nye aku



To be continue...

Hari ini y lambat..

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Februari 21, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
    Assalammualaikum...
    slamat pagi.. hari ni bgun lambat. kunci jam dah awal tp tak sedar plak.. tah bape kali bunyi pun aku xtau lah. nasib baik hubby ade leh tlg tar g keje..klu x mmg lewat la. org laki bwk kete lain ckit dr org pmpuan cam aku ni. klu aku dkt 45 minit  baru leh smpai ofis. tp td x smpai 1/2 jam pun dah smpai. bravo my hubby..he..he..

    Bulan ni mmg lari bajet ckit..ekonomi x stabil.. nak bli tayar kete(dah bli pun smlam), roadtax nak kene hidup kn.. nasib bek insurans x mati ag.. so x lah mahal sgt. nak stanby untuk bersalin ag..em.. byk nye benda nak bli.. pening memikir kan.

    em k lah.. nak wat keje dah..tata...

Aauummm cak....!!! :-)

Dicatat oleh mizct10 di Isnin, Februari 21, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hi.. Assalammualaikum...
lame nye x menjenguk blog ni.. dah bersawang pun. jom kemas2 ckit.. buang habuk2 jap..he..he.. minggu lepas mmg mggu y memenatkan.. keje berlambak2.. mujur lah hari ni dah berkurangan ckit.. syukur alhamdulillah.. semua nye berjalan lancar. baby pun sihat kat dlm tu. baru ni g scan 4D. dah tgk muka die cam sape..tp baby sgt pemalu.. x mow tunjuk baby girl or boy. lagi 4 mggu lebih je lagi. x sbr rasa nye.syg baby mama ni tau..emuah...(-_-)  tapi ade sesuatu y menyakit kan hati terjadi.. masuk ni dah kali ketiga saya kehilangan baju.. geram tol lah sape la yang jahat sgt sggup mencuri baju saya tu.. kali terakhir hilang pd mggu lepas.. dah la baju baru beli. baru pakai 2 kali je.. kurang asam tol lah... x mampu sgt dah ke nak bli baju...?? klu sy ni ahli sihir sy sumpah org y curi tu gatal2 sluruh badan pakai baju saya tu. baru padan muka. em.. ok sampai cni dlu.. nanti smbg lagi.. tata...

Ahad, Februari 06, 2011

Saya Sangat Sibuk..

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Februari 06, 2011 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Saya sgt bz skng. Akaun dah smpai.. sok nak g outstation.. pas tu nak smbung keje2 terbengkalai. pening kepala klu ade cuti awal bulan gni.. wa... tlong lah saya.. terpaksa menyepi kn diri dari dunia blog wat masa ini.. sekian terima kasih... (^_^)

Jumaat, Februari 04, 2011

Erin & Elia : 1st Combined Giveaway (FCG)

Dicatat oleh mizct10 di Jumaat, Februari 04, 2011 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Ini adalah "STICKY POST" smpai 4th Feb 2011. 
sila scroll ke bwah untuk latest entri.



SALAM... SLAMAT PAGI SEMUA..
Saya telah menjoin kan diri ke 1st Combined Giveaway (FCG)
Anjuran Cik ELia (GF KFCM) dan Family nye..
FCG ni adalah bertujuan berkongsi kegembiraan
MAlaysia sb dah menang SUZUKI AFF CUP...
Harimau Malaya mmg Best..!!!
Jom kite ramai2 memeriahkan FCG ni..
sape y berminat nak join juga silalah klik kat gmbar yer...
jgn malu2....(*,*)
Lagi ramai lg sronok..tp sblum join tu bace tol2 syarat2 nye yer..
takut nanti ade y x lengkap plak..
saya ni pun x pasti dah tol2 lengkap ke blum...
join jgn x join yer....

Selasa, Februari 01, 2011

foto terbaru....(-_-)

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Februari 01, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Date : 05 February 2011
Time : 12.30 pm
Location : Rumah bonda ku
Make up : Adik aku
Baju : Sdn Bhd..
Artis : ctie & mijie (kononnye..)
Motif up load pic : Saje suka suki..
(saya punye blog saya punye suka lah kan...he..he..)

kene g juga ke????

Dicatat oleh mizct10 di Selasa, Februari 01, 2011 4 ulasan Pautan pada catatan ini
hu..hu..hu... x mow g... xmow g... peyut ngah memboyot ni pun kene g kursus juga ke?? klu x g x leh ke?? dah la 2 ari plak tu...klu aku bersalin ms kursus tu cam ne?? sape nak smbut?? walau pun due lambat ag aku tetap juga risau. dah la aku x larat nak duk lame2.. comferm la ms kursus tu mesti duduk n dengar je. dari pagi smpai petang.. dah la kene tido sne. klu dekat2 ni je kn senang. leh aku balik hari. nanti kat resort tu aku sebilik ngn sape?? takut aku klu sorg2.. mintak2 lah bilik ngn dewan kursus tu dekat je.. x mow la jalan jauh2..

Ahad, Januari 30, 2011

~geram~

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Januari 30, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
~geram....sakit hati......~

Khamis, Januari 27, 2011

Barang Anak ku..

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Januari 27, 2011 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Nape lah lambat sgt nak kol 5.15 ni... x sbr nak blk.. sok dah cuti...leh rehat sepanjang hari...he..he.. ahad plak dah ade plan nak g shopping mopping..tp bkan untuk aku... untuk org y kat dlm ni... bertuah sungguh tiap2 bulan bli brg die je... brg mama die ni dah lame x bli... cian kn.. hubby ku pun dah aply cuti n dah lulus pun.. bkn slalu dpt kuar ngn suami aku hujung2 mggu...maklum lah die keje shif kn.. nak bli barang anak kat mane ye?? y murah n sume ade.. aku x larat nak g jalan2 byk tempat.. klu bleh nak g stu tmpat je bli kat stu n trus blk..em..rs cam nak g carefour kat ECM.. sb org kate ade offer kat ctu.. tp ECM tu besar ngat penat juga bleh nak naik ke carefour tu...hai dlu sblum kahwin 2,3 pasar raya sgup tawaf dlm sehari tu. skg ni cukup malas.. bkn mls tp x larat. ini pun xlarat sebab ngah membuyung ni.klu x larat je klu bab menyopping ni...

Doa Harian..

Dicatat oleh mizct10 di Khamis, Januari 27, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Salam Hari Jumaat... hari ni nak kongsi berberapa doa. sy ambil dari harian metro.. mari lah kita same2 berdoa yer...

Doa memohon kempunan daripada Allah:
" Ya Allah, Kami telah menzalimi diri kami sendiri dan sekiranya Engkau tidak mengapuni kami, nescaya masuklah kami ke dalam golongan mereka yang rugi." (Surah al-a'raf ayat 23)

Doa keluar rumah agar mendapat perlindungan Allah atas harta benda dan keluarga.:
"Dengan nama Allah (dalam keadaan) aku menyerah diri kepada Allah, tidak ada daya dan upaya (dalam segala urasan) melainkan dengan Allah jua.

Doa mohon ketetapan iman.:
"Wahai Tuhanku, berikan kepadaku iman yang kuat dan keyakinan yang tidak lagi dipengaruhi kekufuran dan berikanlah kepada ku rahmat yang dengan dia aku mencapai kemuliaan dari kemuliaan-Mu di dunia dan akhirat."

Doa mengelak ganguan syaitan.:
"Aku berlindung kepada Allah Yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui, daripada ganguan syaitan yang terkuruk, tipuan, bisikan dan godaannya,"

Doa mendapat kebahagiaan dunia dan akhirat.:
"Ya Allah, anugerahilah kami kebaikan di dunia dan kebaikan di akhirat serta lindungilah kami daripada seksaan api neraka," (Surah Al-Baqarah ayat 201)

Rabu, Januari 26, 2011

sudah 31 mggu & 5 hari...

Dicatat oleh mizct10 di Rabu, Januari 26, 2011 2 ulasan Pautan pada catatan ini
salam....
merujuk tajuk di atas..
cewah... cam surat rasmi plak...he..he..
x lah cume nak ingat kan diri ini...
y anak dlm kndungan sudah 31 mggu 5 hari...
tgl lagi 8 mggu 2 hari..bersamaan 2 bulan lg..
berdebar nye lah aku rasa..
mlm tadi kaki aku plak cam kene krem.
org2 tua kate "tersentak menkarung".
x tau lah nape org ckp gtu..
sakit nye tuhan je y tau.. x leh nak gerak lgsung...
smpai skng pun masih sakit lagi..
buku lali aku pun nampak cam bengkak je...
mak kate tu mmg biasa klu dh dekat2 nak bersalin..
ble dah rasa sndiri susah payah mgndung ni
bru lah tau perngorbanan sorg ibu tu sgt lah besar..
so sygi lah ibu kita slagi die masih ade....

Ahad, Januari 23, 2011

Pi Dinner di Zanith Hotel

Dicatat oleh mizct10 di Ahad, Januari 23, 2011 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Gambar2 masa pi dinner mgu lepas..
kat zenith hotel, bandar putra......
sian hubby ku makan sorg2 kat umah
best la juga g dinner kat cni..
tp Hotel baru..byk ag kekurangan.
khabar nye majlis kami bru majlis y kedua kat hotel tu..
patut la pun...
he..he..
pe pun... Layaannn....

kat tmpat pendaftaraan pun nak bergmbar...
ambil no cabutan bertuah kat cni.. no aku 36...
tak bertuah pun no tu...cedih...:-(

makin mengembang....

kat luar dewan.. sblum acara bermula..
sorry x de red carpet ok.... 

 di dlm dewan.. tp acara x mula ag...

 tgu nak makan...chinese food yer..
ambil mood raya cina...

sabar ye.. kita mkn same2 pas ni...he..he..
 

kata ku..impian ku..harapan ku...segalanya dalam ingatan.. Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei